רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

שליחים עם שליחות: פסח של תקווה בלב החשכה העולמית.
בית חב״ד קטמנדו. (צילום: באדיבות בית חב״ד קטמנדו)

פסח

שליחים עם שליחות: פסח של תקווה בלב החשכה העולמית

בעולם שבו אנטישמיות מרימה ראש ומלחמה ברקע – עשרות אלפי יהודים יתחברו סביב שולחן אחד, בזכות רשת של מסירות נפש יהודית מהסוג הכי טהור שיש

אוריאל פדרמן
הוספת תגובה
שליחים עם שליחות: פסח של תקווה בלב החשכה העולמית.
בית חב״ד קטמנדו. (צילום: באדיבות בית חב״ד קטמנדו)
אא

בעוד עם ישראל בארץ מתכונן לחג החירות בצל ימים לא פשוטים של חשש ביטחוני ואנטישמיות מתגברת, ברחבי הגלובוס מתרקמת תנועה אדירה של אחדות יהודית לקראת פסח – כזו שלא נראתה כמותה שנים רבות. על פי הערכות, קרוב לרבע מיליון יהודים, רבים מהם ישראלים שוהים או מטיילים, צפויים להשתתף בליל הסדר ציבורי, חלקם במקומות נידחים ובלתי שגרתיים.

מאחורי המבצע העולמי הזה ניצבים שליחי חב"ד, שהחלו בהכנות כבר לפני חודשיים – משינוע של מצות, יין כשר, וכל כלי הסדר הנדרשים, ועד הכשרה של מבנים וארגון לוגיסטי בקנה מידה צבאי. הרשת התורנית-שליחותית הזאת, הפזורה מניו יורק ועד ניו זילנד, מתכננת לערוך כ-10,000 סדרים ביותר מ-350 ערים ויישובים ברחבי תבל – מה שמסתמן כאירוע הפסח הציבורי הגדול ביותר אי-פעם.

הסדר הגדול בעולם – דווקא על רקע ההרים המושלגים

גולת הכותרת השנה, ואולי הסמל המרגש ביותר להתעוררות הזו, תתרחש בקטמנדו שבנפאל: מעל 2,500 תרמילאים ישראלים כבר נרשמו לסדר שיערך שם על ידי השלוחים הוותיקים הרב חזקי וחני ליפשיץ. לא רחוק משם, בעיר פוקארה, מתוכנן סדר נוסף שיארח כ-300 צעירים. אבל את הלב כובשת דווקא התמונה מקצה ההימלאיה – בכפר ההררי מנאנג, בגובה 3,500 מטר, שם צפויים להתכנס כ-100 מטיילים יהודים לליל סדר שיתקיים – כך לפי השלוחים – "אפילו אם נצטרך להביא את כל הציוד על גב פרדות".

"למרות הריחוק, הקור והאתגרים – לא נשכח אף יהודי", אומרים בני הזוג ליפשיץ. "בכל שלושת הסדרים שאנו עורכים, נקדיש זמן מיוחד לתפילה על החטופים והפצועים. זה לא רק ליל הסדר – זו שליחות של נשמה".

תמונה עולמית: מהרי האנדים ועד פלורידה

גם ביבשת אמריקה נרשמת היערכות מרשימה. בפרו, מעל 2,000 איש צפויים להשתתף בסדרים שונים – הן בערים המרכזיות והן בכפרים המרוחקים בהרי האנדים. בארגנטינה, הרב סיגלוב – שליח ותיק – יקיים שבעה סדרים בעיירות קטנות שבהן הקהילה היהודית כמעט ואינה נראית לעין. "המטרה", מסביר אחד ממארגני הפעילות, "היא לוודא שאף יהודי, באשר הוא, לא ירגיש לבד בליל הסדר".

גם בישראל צפויה פעילות ערה: צעירי חב"ד הודיעו כי יקיימו מעל 500 סדרים ציבוריים ברחבי הארץ, ממטולה ועד אילת. לאור המצב הרגיש, ההיערכות השנה כוללת גם סיוע למשפחות שכולות, פצועים, ועקורים מהעוטף והצפון.

רגע של אחדות – דווקא מתוך האתגרים

"למרות השנה הקשה, ולמרות הקולות האנטישמיים שעולים מהעולם – אנחנו רואים מגמה הפוכה", מסביר שליח חב"ד מאחת ממדינות אירופה. "יהודים צמאים להתחבר, להרגיש שייכות, לשיר יחד 'מה נשתנה' סביב שולחן אחד. הסדרים שלנו הם לא רק סעודה – הם הצהרה של המשכיות יהודית".

ואכן, יותר מכל מספר או יעד, מה שמאפיין את חג הפסח תשפ"ה הוא הרוח. רוח של אחריות, של שליחות, ושל עם אחד עם לב אחד – בלב הגולה ובמרכז ארץ הקודש.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: שובה ישראל עם הרב יאשיהו פינטו
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב