מתכונים לפסח
מצרכים לתבנית אינגליש קייק גדולה (או עגולה 22 ס"מ):
4 ביצים מופרדות (חלמונים ולבנים)
¾ כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60%)
100 גרם חמאה (או מחמאה אם רוצים פרווה)
¾ כוס אגוזי מלך טחונים (או שקדים טחונים – מה שיש)
½ כפית אבקת אפייה כשרה לפסח (לא חובה, אבל מוסיפה אווריריות)
גרידת תפוז שלם
קורט מלח
אופציונלי לקישוט: אבקת סוכר
שברי אגוזים
רוטב שוקולד
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה יחד – על בן מארי (קערה מעל סיר עם מים חמים) או בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב עד שהשוקולד מבריק וחלק, ומניחים להתקרר מעט.
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב אך לא נוקשה.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם שאר הסוכר עד שהבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את גרידת התפוז, את השוקולד המומס, ואז את אגוזי המלך הטחונים ואת אבקת האפייה.
מקפלים פנימה בעדינות את הקצף הלבן בשלוש נגלות – כל פעם שליש – עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30-35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
נותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני החילוץ מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר או שברי אגוזים.
אפשרויות לשדרוג:
– להוסיף לבלילה 2 כפות ליקר תפוזים (כמו גרנד מרנייה) לטעם עמוק
– להוסיף קוביות קטנות של תפוח עץ מתובל בקינמון לתוך הבלילה
– לצפות בגנאש שוקולד: שמנת חמה + שוקולד מריר מומס, למראה מרשים במיוחד
העוגה הזאת לא מרגישה "כשרה לפסח" – אלא פשוט עוגת שוקולד ואגוזים מהסוג שכל ביס ממלא אותך בנחמה. כזו שאפשר להגיש בגאווה גם אחרי הסעודה הכי מושקעת של החג, ושכולם יבקשו ממנה תוספת.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו