יהדות
"זיכוך הנפש" כאשר אנחנו רוצים להפיק תוצאות חיוביות לגבי חינוך הילדים, אנחנו צריכים לעבוד עם הילד על זיכוך הנפש. ואז כאשר הנפש שלו מזדככת, הוא ממילא נמשך לדברים זכים ואמיתיים ודוחה דברים שליליים והרסניים. אנחנו, ההורים, צריכים לקדש את ילדינו. והחינוך מתחיל עם האמא היקרה עוד בהיותה הרה. ככל שהנפש יותר מתקדשת כך היא מרגישה מה מתאים לה ומה לא. (אם הקירות סופגים קדושה, וודאי שהילדים על אחת כמה וכמה). ככל שהאמא מקפידה לשוחח עם הילד בטון נעים ורגוע, נפשו של הילד סופגת את זה וזה בא לידי ביטוי בהתנהגות שלו כי הדיבורים משפיעים מאד על הנפש. "אין כניסה לטומאה" יש גלים של טומאה באויר שחודרים לנפשנו מבלי שנרגיש. ואנחנו חשופים אליהם כל הזמן. תפקידנו כהורים, לדאוג שלא תיכנס טומאה הביתה. כשם שהקירות והדלת שומרים על הבית מבחינה חומרית כך אנו ההורים צריכים לשמור על הבית מבחינה רוחנית .
לדאוג כל הזמן שלא יכנס "לכלוך" הביתה. כי ל"לכלוך" הזה יש השפעה הרסנית על ילדינו. השם יתברך מצפה מאיתנו להשקיע את המקסימום בתפקיד שלנו כהורים. להשקיע בתפילה, להשקיע בתחינה, להשקיע בעשייה ובעקביות. לגבי ההצלחה, השם כבר יעזור לנו. איך שומרים על קדושה וניקיון בבית יש להקפיד על אוירה נעימה ודרך ארץ. שאנו וילדינו נקפיד על לשון רכה ומנומסת ולא "דיבור רחוב". להקפיד על ביגוד צנוע ועדין משום שהבגד הוא הלבוש החיצוני של הנשמה. וככל שנתלבש נקי ופחות "רחובי" כך הנפש שלנו תזדכך יותר. ככל שנתרחק יותר מהקליפות, נרגיש דברים יותר עדינים משום שהקליפות מטשטשות לנו את הרגישות. "אני לא מרשה !" חשוב לזכור שאנחנו בראש ובראשונה, הורים. הורים עם סמכות ונוכחות. ברגע שאנו נחלשים, קירות הבית מתפוררים.
אנחנו צריכים לשמור על קירות חזקים ודלת נעולה מפני פגעים ומזיקים. להיות כמו חומה מגנה, שסופגת הכל ונשארת חזקה, יציבה ואיתנה. לומר לילד "אני לא מרשה" זה משפט חשוב שמבטא סמכות הורית שמגנה על ילדיה וזה תפקידנו. להקפיד לא להתבלבל מדעות של אחרים. לשמור על קו אחיד ועקבי עם ילדינו יוביל בסופו של דבר לתוצאות חיוביות וטובות בע"ה. חום ואהבה חשוב מאד לשמור על יחסי אהבה עם הילדים. להקפיד שתהיה אוירה נעימה וחמה בבית ולא לתת לילד להיות חשוף לביקורת תמידית. להסביר בדרכי נועם ש"אצלנו לא מדברים ככה" או "זה לא יפה, לא כדאי שתסתכל". חשוב להבין שהטון דיבור מאד חשוב וילד אוהב שפונים אליו בלשון חיבה כמו "חמוד שלי" וכדומה ולא בתקיפות. החופש הגדול..."העונש הגדול" - דברי סיכום! בהמשך משבוע שעבר, ישנם מס' כללים שעלינו לזכור בחופש הגדול ובשאר חופשות השנה... * לא להילחץ כאשר הילד משתעמם.
ברגע שהילד קולט את הלחץ שלנו, השעמום שלו רק יגדל, וברגע שנהיה שלווים, הילד יעסיק את עצמו. לא להיות עסוקים תדיר כיצד להעסיק ולהפעיל את הילד. מאד מומלץ לעשות פעילויות משותפות יחד עם הילדים (אפיה, יצירה). * לא לאפשר לילד להיות מידי בחוץ. ישנם פיתויים רבים בחוץ ויש לשים לב לכך. * לשמור על סדר יום (כאשר אין סדר הילד מרגיש אבוד).הסדר שומר על נפשו הרגועה של הילד. מותר לקום קצת יותר מאוחר בשעות הבוקר. לשמור על זמני הארוחות והתפילה. להקפיד להיות נעימים ופחות נוקשים כבימים רגילים. ולזכור! לא להילחץ שהילדים בבית! להשתדל להיות שמחים וספונטנים. ברגע שהילד מבלה זמן איכות עם אמא/אבא הוא פחות תלותי ופחות משועמם. הוא מרגיש נעים וטוב ואת תחושת "הביחד", שמאד חשובה לו. המאמר נכתב ע"י איילת ארן – מנחת הורים מוסמכת.