המבוא לבריאות הנפש
(צילום: Russell Johnson/shutterstock)

יהדות

המבוא לבריאות הנפש

ידוע שנפש משפיעה על הגוף שלנו - אפשר לנסות זאת עלינו במצבי לחץ ולראות אם הגוף שלנו ממשיך לעבוד כרגיל. לפניכם 4 עצות טובות לבריאות נפשית טובה

אריה ניסן
הוספת תגובה
המבוא לבריאות הנפש
(צילום: Russell Johnson/shutterstock)
אא

מספרם של הסובלים ממחלות נפש גבוה מאד בזמננו. אנשים רבים אשר היו כל ימיהם בריאים בנפשם, בעלי ביטחון עצמי וכושר שיפוט וניהול, מוצאים לפתע את עצמם סובלים מחרדות מופרזות ובלתי הגיוניות, פחדים דמיוניים, דיכאונות מכאיבים ושאר מחלות נפש.

רק במקרים מועטים מופיעות מחלות הנפש ללא סיבה נראית לעין. ברוב המקרים הן מגיעות לאחר משבר הנוחת על האדם בעוצמה וגורם לו לזעזוע ולהפרעה נפשית. אך את זאת יש לדעת לגבי כל המקרים: כשם שבבריאות הגוף טיפול מונע מסייע לבריאות להימשך ואינו מאפשר למחלה להגיע, כך בבריאות הנפש. ככל שנקדים לחנך את עצמנו ואת ילדינו עוד בזמנים רק במקרים מועטים מופיעות מחלות הנפש ללא סיבה נראית לעין. ברוב המקרים הן מגיעות לאחר משבר הנוחת על האדם בעוצמה וגורם לו לזעזוע ולהפרעה נפשית.

אך את זאת יש לדעת לגבי כל המקרים: כשם שבבריאות הגוף טיפול מונע מסייע לבריאות להימשך ואינו מאפשר למחלה להגיע, כך בבריאות הנפש. ככל שנקדים לחנך את עצמנו ואת ילדינו עוד בזמנים הטובים כאשר הכל כשורה, לחיות נכון ולהבין כראוי את מטרת הקשיים והמשברים בחיי האדם ותועלתם, כך נדע להתמודד עם כל קושי ומשבר ולצאת מהם בשלום במידה וחלילה יגיעו. נתבונן אפוא בדרכי הטיפול המחשבתי המונע, אשר יש בהם גם להקל ובמקרים מסויימים אפילו לרפא את האדם הנמצא במשבר נפשי. התמדת בריאות הנפש נעוצה בארבעה גורמים עיקריים:

א. הבנת משמעות הסבל בחיים ותועלתו

ב. הימנעות ממתח נפשי מיותר ומזיק

ג. התייחסות מאוזנת ונכונה למחדלי הסביבה

ד. שהייה מספקת בחיק הטבע

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי