חדשות
האירוע המסעיר החל ביום ראשון לפני שבועיים, בשעה 7:30 בבוקר. בני משפחתה של תימשה ביושאן בת ה-20 שסובלת משיתוק מוחין, גילו שהיא סובלת מקוצר נשימה חריף והזמינו אמבולנס. ניידת ובה צוות רפואי של ארבעה אנשים, הגיעו במהירות למקום והחלו במאמצי החייאה שנמשכו כחצי שעה וכללו מתן תרופות.
בסופו של דבר, לאחר מאמצים שנכשלו, לא נותר לצוות הרפואי ברירה, אלא להכריז על מותה של הנערה, בהתייעצות טלפונית עם 2 רופאים.
כעבור מספר דקות, אחרי שהצוות עזב את המקום, גילה אחד מבני משפחתה, שתימשה זזה. הוא מיהר לקרוא שוב לאנשי הצוות שבדקו והתעקשו שהיא איננה בין החיים. לדבריהם מדובר בתופעה של חרחור כתוצאה מההחייאה והתרופות אותם נטלה.
בלית ברירה פונתה הנערה לבית הקברות, על מנת שיכינו אותה ללוויה שלה. כעבור מספר שעות, מגלה הקברן לחרדתו, שהנערה אותה החל להכין לקבורה, חיה ונושמת. הקברן המבועת הזמין אמבולנס שפינה את תימשה למרכז רפואי מקומי. מאז מאושפזת הנערה במצב קשה ללא הכרה.
משפחתה של הנערה טוענת, שהטיפול היה שגוי וגרם לנזק בלתי הפיך. לדבריהם, לו היו מפנים אותה מיידית לחדר מיון, במקום לבית לוויות - ביתם עדיין היתה יושבת איתם.
מנגד ג'וני מניפי, מפקד הכבאות של פרבר סאות'פילד, הביע את השתתפותו בצער המשפחה, אולם הדגיש שהחקירה בעיצומה, ומבחינתו התנהלות הפרמדיקים היתה ללא דופי. לדבריו הם הכריזו על מותה של הנערה, לאחר שלא גילתה סימני חיים.
לדבריו, האבחנה של הצוות היתה נכונה, והילדה חזרה לחיים רק לאחר שהיתה במצב של "מוות קליני".
רשויות הבריאות בדטרויוט ממשיכות מצידן בחקירת האירוע, ובינתיים הוחלט להשעות זמנית את הפראמדיק מייקל סטורמס, שניהל את האירוע.
בהחלטה על השעייתו של מייקל, נקבע שהוא התרשל בכך שסיים את ההחייאה 6 דקות לפני ששוחח עם הרופא, ושלא ביצע בדיקות נוספות באמצעות מכשירים על מנת לוודא שהיא לא נושמת, גם אחרי שהסבו את תשומת ליבו לכך שהיא זזה.
כמו כן נטען שהפארמדיק שינה את גרסתו מספר פעמים לאחר האירוע.
בנוסף למניפי, הושעה חבר צוות נוסף החשוד בהתרשלות.
פרקליטה של המשפחה השמיע ביקורת חריפה על התנהלות הצוות, שלדבריו גרמה למותה של הנערה.
"נראה שמדובר באחד המקרים הגרועים ביותר של רשלנות חמורה שאי פעם נתקלתי בו", אומר ג'פרי פיגר, "תימשה לא מתה ולא כמעט מתה. אם היו מביאים אותה לבית החולים כל זה לא היה קורה".
יצויין שאירוע של כשלון החייאה ומוות קליני, שאחריהם המטופל חוזר לחיים, מוכר לעולם הרפואה ומכונה תסמונת לזרוס. מדובר בתסמונת נדירה, שאין לה הסבר רפואי ברור. בעולם הרפואה מתועדים ב-40 השנים האחרונות כ-40 מקרים כאלו. השיא נרשם לפני 12 שנים במערב וירג'יניה ארה"ב, כשאשה בת בת 59 שבה לחיים 17 שעות אחרי שהכריזו על מותה.
בשל החשש מאירועים כאלו, במקרים שבהם מותרת תרומת איברים, מקפידים להמתין מספר דקות אחרי קביעת המוות, כדי לוודא שהמוות וודאי וסופי.
מוות קליני מצמרר: התחשמל שעתיים לפני שבת, התעורר וסיפר מה ראה. צפו