חדשות
אלמנתו של הרב דוד אוברלנדר שנפטר מקורונה בגיל 37, מלכי אוברלנדר, מאשימה את בית החולים 'אסותא' באשדוד במחסור חמור בכח אדם במחלקת הקורונה שהוביל לדבריה להזנחת בעלה בדברים האלמנטריים ביותר.
בראיון לחדשות 13 סיפרה האלמנה: "אין לי מילים, אני לא יודעת בכלל איך למדוד את זה, זה לא נתפס",
לדברי האלמנה: "הצוות עם רצון טוב ועובד קשה, אבל אין מספיק כח אדם. הוא נתקל במצבים שאם בכלל היו מתייחסים אליו היחס היה משפיל או שכלל לא התייחסו אליו. היה לו כפתור בו הוא יכל להשתמש בכדי לקרוא לרופאים, היו מקרים שהוא לחץ שעות בכדי שפשוט יקבל בקבוק מים, או לקבל שאר צרכים אלמנטריים, וכך שכב ללא מענה במשך שעות".
אוברלנדר מזדעקת; "במשך שבוע הוא שכב עם אותם בגדים והוא לא היה במצב שהוא יכול להחליף אותם לבד, ואף אחד לא בא לעזרתו".
לאורך תקופת האשפוז שלו, הדרך היחידה של המנוח לתקשר עם רעייתו, הייתה באמצעות הודעות. בהודעותיו לאשתו הוא סיפר בזמן אמת כיצד לא מתייחסים לדרישות מינימאליסיטיות כמו התפנות לשירותים. "התחושה היתה שבשביל מחלקת הקורונה לא מדובר באדם עם צרכים כי אם בגופה המחוברת לצינורות", סיפרה.
שבועיים לאחר שהוא אושפז, הלך אביו הרב משה יוסל ז"ל לעולמו מנגיף הקורונה. "ברגע שזה קרה התקשרתי למחלקה וביקשתי שמישהו יהיה לידו מיד כשהוא מתעורר ויספר לו על כך באופן מסודר. זה לא קרה.
"הוא קיבל את הבשורה כאשר נכנס לקבוצות ולאינטרנט וראה באתרי החדשות את התמונה של אבא שלו מרוחה בכותרות. הוא שלח צילומסך ושאל אם זה נכון. שאלתי אותו אם מישהו נמצא לידו לתמוך בו. אף אחד לא היה". מספרת האלמנה בכאב.
יומיים לאחר פטירת אביו ולאחר שבקושי הצליח לומר קדיש על אביו, מצבו הרפואי הדרדר והוא הורדם והונשם.
"למרות כל הסיכונים בחרתי בצעדים דרסטיים. אני הולך להרדמה הנשמה", כתב לרעייתו בניסיון להרגיע אותה. ביום ה'שלושים' לאביו הוא נפטר.
למרות האסון העצום האלמנה לא נשברת ומגלה חוסן. "האמונה מחזיקה אותי ואת ילדיי, רק כך אפשר לעבור", אמרה.
בקשתה אחת: שלא יהיו עוד חולי קורונה שיעברו את הסבל שבעלה חווה בסוף ימיו. "צריך שיהיה מישהו בכל מחלקה שהוא לא מהצוות הרפואי שתפקידו פשוט לדאוג לרווחתם ולנוחותם של החולים".