אחרי 50 שנה: איחוד עולמי להגעה אל הירח
(צילום: Castleski/shutterstock)

חדשות

אחרי 50 שנה: איחוד עולמי להגעה אל הירח

ארה״ב ומעצמות נוספות חתמו על ׳הסכמי ארטמיס׳, על שם תכנית החלל החדשה ׳ארטמיס׳- ״שיבת האנושות אל הירח״. האם צריכים להגיד ברכת הלבנה על הירח? מה השיב הרבי מלובביץ'?

אריה ניסן
הוספת תגובה
אחרי 50 שנה: איחוד עולמי להגעה אל הירח
(צילום: Castleski/shutterstock)
אא

בחודש יולי של שנת 1969 ארה״ב עשתה היסטוריה: אסטרונאוטים אמריקאים נחתו על אדמת הירח, ביניהם האסטרונאוט ניל ארמסטרונג שזכור באומרו: ״זהו צעד קטן לאדם, קפיצה גדולה לאנושות".

כעבור למעלה מחמישים ואחת שנה, ארה״ב ומעצמות נוספות חתמו על ׳הסכמי ארטמיס׳, על שם תכנית החלל החדשה ׳ארטמיס׳- ״שיבת האנושות אל הירח״.

התכנית תוקצבה על ידי ארה״ב במיליארדי דולרים, אליהם יתווספו מיליארדים נוספים שיגיעו משאר המדינות החברות בה, איתן נחתמו ׳הסכמי ארטמיס׳: קנדה, אוסטרליה, בריטניה, יפן, איחוד האמירויות ולוקסמבורג.

ב׳הסכמי ארטמיס׳ נקבעו העקרונות המנחים למשימות חקר החלל שיתבצעו במסגרת התכנית המשותפת, ששמה לה למטרה: ״להנחית את האישה הראשונה ואת האיש הבא על הירח״, זאת כאמור עד לשנת 2024.

בין עקרונות התכנית אף נכתב כי התכנון הוא להגביר בהמשך העשור הנוכחי משמעותית את הנוכחות האנושית על הירח ואף להתכונן לקראת המשימה ההיסטורית אל עבר כוכב מאדים.

בעקבות נחיתת האדם על הירח בשנת 1968, חיבר הרב מנחם מנדל כשר ספר הלכתי הגותי על החלל בשם "האדם על הירח".

בהקשר זה נשאל הרבי מלובביץ': הרי האדם דרך על הירח, אז עדיין צריכים להמשיך להגיד בברכת הלבנה שנערכת פעם בחודש את המשפט: "כשם שאיני יכול לנגוע בך?" התשובה היא שכן.

למה כל העולם סופר 7 ימים? צפו

להמשך קריאה
(צילום: Castleski/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי