חדשות
בית משפט גרמני פסק ביום שני השבוע שאופה ששילב נסורת בעוגיות שלו במשך 20 השנים האחרונות לא יכול להמשיך לעשות זאת. כפי שדווח בכלי תקשורת גרמניים, בפסיקה נכתב: "אסור להתיר את שיווק העוגיות האלו לבני אדם, ויש שאלה האם אף מותר להאכיל בהן בעלי חיים. נסורת היא מאכל שלא ניתן לעיכול וכלל לא בטוח שהיא בריאה לבני אדם".
הסאגה החלה אחרי שפקחים בעיר קרלסרוהה אסרו על האופה המדובר להמשיך למכור ולשלוח בדואר את מרכולתו. האופה מצדו עתר נגד ההחלטה וציין ש"לא מדובר בנסורת רגילה אלא בנסורת מיקרוביולוגית, שמהווה תחליף לקמח לאנשים שרוצים לשמור על הבריאות שלהם ולא לאכול קמח לבן".
האופה גם טען שהוא קונה את הנסורת העדינה מקמעונאי של מאכלי וצמחי מרפא, ושלנסורת "יש השפעה הדומה לזו של סובין על הקיבה של האדם. המרכיב הזה כתוב בצורה בולטת על המוצר. אני משווק אותו משנת 2004, ועד היום אף אחד לא העיר לי או ציין שאני מבצע משהו בעייתי".
גם חנות צמחי המרפא שממנה קנה האופה את המוצר הצטרפה לעתירתו, וטענה כי "הנסורת המיקרוביולוגית רשומה כחוק והיא נחשבת 'מוצר טבעי'".
בית המשפט לא קיבל את הטענות וגיבה את החלטת פקחי העירייה שלא לאפשר יותר את הפצת העוגיות. עדיין שמורה לעותר הזכות לערער על ההחלטה לערכאה גבוהה יותר, אם כי סיכויי ההצלחה של עתירה כזו אינם גבוהים בשל העובדה שבתקנות האיחוד האירופי נסורת לא מוכרת כמאכל המותר לבני אדם.
בשנת 1700, במטרה לחסוך בקמח, החלו אופים ברחבי אירופה לשלב נסורת בלחמיהם, בעיקר באלו שנמכרו במחיר מוזל לעניים. המנהג הזה היה אמור לחלוף מהעולם אבל מתברר שהוא עושה קאמבק, ובשנים האחרונות מוצרים כמו עיסת עץ וקמח עץ תאית מצויים בין מרכיביהם של מוצרים שונים הנמכרים למאכל בארצות הברית.