בהלה בסין: נמצא נגיף הקורונה בגלידה
(צילום: Glowonconcept/shutterstock/Tyler Olson)

חדשות

בהלה בסין: נמצא נגיף הקורונה בגלידה

אלפי קופסאות גלידה הושמדו לאחר שנמצא בהן נגיף הקורונה, עובדי המפעל נשלחו לבידוד. רק 65 אריזות נמכרו והרשויות בסין מחפשות אחרי הרוכשים.

אריה ניסן
הוספת תגובה
בהלה בסין: נמצא נגיף הקורונה בגלידה
(צילום: Glowonconcept/shutterstock/Tyler Olson)
אא

רשויות העיר טיינג'ין, המונה כעשרה מיליון אזרחים, החלו בימים האחרונים במבצע ענק של איסוף מיכלי גלידה וחיפוש אנשים שאכלו גלידה מתוצרת חברה מקומית בשם "טיאנג'ין דאקיאודאו", זאת לאחר שבלמעלה מ-5,000 אריזות גלידה שלה נמצאו הוכחות לנגיף הקורונה. 

הסיבה היא הדבקה המונית בקרב עובדי מפעל הגלידות, שמקורה לא ידוע נכון לעכשיו. רבים מעובדי החברה נדבקו והעבירו את הנגיף, שלא ביודעין כמובן, גם לגלידה עצמה. לדברי הממשל הסיני, יוצרו במפעל 29,000 אריזות "חשודות", מתוכן, כאמור, נמצאו למעלה מ5,000 חיוביות לנגיף. 

2,000 אריזות הושמדו לאחר שנמצאו במחסני הקירור של החברה ולא שווקו והרשויות בסין הצליחו לאתר מספר דומה של אריזות שנשלחו למחוזות שונים בסין אך טרם נמכרו. בפועל, לאחר מסע מפרך, לרשויות בסין חסרות 65 אריזות גלידה שנמכרו ונפתחו וכעת מתנהל סוג של מצוד אחר הרוכשים. לפי דיווחים בכלי התקשורת, הרשויות באזור מבקשות מהצרכנים לדווח על תסמינים, אם ישנם כאלו, על מנת למנוע את שרשרת ההדבקה מוקדם ככל האפשר. 

בהקשר לכך התראיין הווירולוג ד"ר סטיבן גריפין מאוניברסיטת לידס לרשת הבריטית Sky News והתייחס לפאניקה שהחלה להיווצר סביב נושא ההדבקה דרך מאכלים: "כל רמת זיהום היא דבר רע שגורם לדאגה. אך למעשה במערב הסיכוי שנגיף יגיע דרך אוכל קפוא נמוך מאוד. מה שקרה במפעל הסיני הוא ככל הנראה תוצאה של היגיינה נמוכה או איזו שהוא בעיה בפס הייצור".

מחקירות אפידמיולוגיות ראשוניות שערכו הסינים עולה כי טיאנג'ין ייצרה את מנת הגלידה תוך שימוש בחומרי גלם כולל אבקת חלב המיובאת מניו זילנד ואבקת מי גבינה המיובאת מאוקראינה. יש לציין כי סין חוקרת ואף מחטאת כל מוצר קפוא שנכנס לשטחה מאז התפרצות המגיפה, זאת כחלק מהטענה שלה כי הקורונה לא התפתחה בסין אלא יובאה אליה במוצרים קפואים חיצוניים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
סיןגלידה
שידור חי