חדשות
מדובר בפסק דין תקדימי, בין היתר מכיוון שלראשונה הרבנות הראשית היא זו שמשמשת כתובעת ולא הפרקליטות. לפני כשנה פורסם ב"ישראל היום" כי הרבנות קיבלה אישור לתבוע בעלי עסק באופן ישיר.
"הדמיון הרב שיש בין התעודה שנתלתה לתעודת הכשר תקינה", כתב השופט בהכרעת הדין לגבי בית העסק, שווארמה חיפאית בבעלות ערבי מוסלמי שנקנסה בידי מחלקת ההונאה בכשרות של הרבנות הראשית, לאחר שהציגה תעודה מטעם "איגוד הרבנים בישראל" בראשות מאיר רפאל חי ביטון, "יש בה כדי לגרום לאחיזת עיניים והטעיה".
"השימוש במילים 'איגוד הרבנים בישראל אין בו אמת. לא מדובר באיגוד רבני ישראל, אלא בקבוצה קטנה של רבנים...". השופט קבע שגם ההסתייגות שנכתבה באותיות קטנטנות על התעודה, לפיה "תעודה זו אינה תעודת הכשר מטעם הרבנות הראשית לישראל", אינה מספקת, שכן נראה שכותביה "לא ביקשו להבליט את העובדה שלא מדובר בתעודת הכשר", ובכך חיזקו את מצג השווא.
מהרבנות הראשית נמסר: "מדובר בתפנית משמעותית במערך האכיפה כנגד עברייני הכשרות ובמתן הכרה על ידי בית המשפט בחיוניות עבודת האכיפה של הרבנות הראשית על מנת לפעול לטובת צרכני הכשרות ולמנוע את הכשלתם. בימים אלו מתנהלים הליכים פליליים רבים נוספים שבמסגרתם הוגשו כתבי אישום על ידי הרבנות הראשית כנגד מפרי החוק".
"במהלך פעולות אכיפה במוקדים נוספים בארץ נמצאו בתי עסקים אשר הסתייעו באיגוד הרבנים בישראל תוך הכשלת הציבור וזאת לאחר שבחלקם נמצאו ליקויי כשרות חמורים. הרבנות הראשית תמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותה, כנגד בעלי העסקים הגופים המכשילים את הציבור".