מה קורה בבה"ח? "אלו מראות שכאילו נלקחו מסרט אימה - יש מאבק על כל מיטת טיפול נמרץ"
(צילום:Tong_stocker/shutterstock)

חדשות

מה קורה בבה"ח? "אלו מראות שכאילו נלקחו מסרט אימה - יש מאבק על כל מיטת טיפול נמרץ"

בזמן שבציבור האווירה היא של "סוף קורונה", בבתי החולים נתקלים הצוותים במראות ובמצבים קשים "יש מאבק על כל מיטת טיפול נמרץ", מספר ד"ר קובי חביב, מנהל ביה"ח הרצוג, פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת קורונה בהדסה: "זהו עומס שלא היה כדוגמתו. זה המצב הכי קשה אי פעם - התחזיות האופטימיות התבדו''.

אריה ניסן
הוספת תגובה
מה קורה בבה"ח? "אלו מראות שכאילו נלקחו מסרט אימה - יש מאבק על כל מיטת טיפול נמרץ"
(צילום:Tong_stocker/shutterstock)
אא

הפער בין אווירת החיסונים האופטימית, זאת שגורסת שהנה אוטוטו אפשר לחזור לשגרה - לבין מה שמתרחש בין כותלי בתי החולים, הוא בלתי נסבל.

העומסים הקשים והמתמשכים במחלקות הקורונה בבתי החולים בירושלים ובחיפה, מעוררים דאגה רבה ומהווים את המצע לקריאות של משרד הבריאות להאריך את הסגר.  ד"ר קובי חביב, מנהל בית החולים הרצוג שבבירה, סבור שיש מקום להמשיך את הסגר "עוד שבוע". לדעתו, "התחזיות האופטימיות התבדו וכרגע העומס כאן הוא כבד ביותר".

ד"ר חביב: מספרם המוחלט של חולי הקורונה בארץ הוא "הכי קשה אי פעם. יש בארץ מספר עצום של כ-70 אלף חולי קורונה ומהם 1,200 במצב קשה, מתוכם 400 במצב קריטי. זה מספר שלא היה אף פעם. המגמה חיובית והחיסון עושה את שלו, אבל זה לא מספיק. יש היום 8,000-7,000 חולים חדשים ביום".

"אנחנו כבר תקופה ארוכה בעומסים כבדים ללא הפוגה, עם כ-110 חולי קורונה אצלנו בכל רגע נתון, מחציתם במצב קשה עד קשה מאוד. אנחנו עלולים להגיע לסכנה שיהיה חולה שזקוק למיטת טיפול נמרץ והוא לא יוכל לקבל אותה כי היא תפוסה. לכן משרד הבריאות פנה אלינו ופתחנו מחלקה ייעודית לטובת חולי קורונה שהחלימו, אבל עדיין זקוקים למכונות הנשמה. המציאות היא שאנחנו נאבקים על כל מיטת טיפול נמרץ". 

פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת קורונה בבית החולים הדסה עין כרם, מתאר מצב קודר: "יש מספרי שיא של חולי קורונה שלא היו כדוגמתם עם חולים קשים, ומצריכים יותר תשומת לב. לא רואים שום ירידה. התפוסה אצלנו נעה בין 95% ל-100% עם 145 חולי קורונה שמהם יותר מ-90 קשים וקריטיים ו-34 בטיפול נמרץ. יש עלייה בתמותה בכל הארץ וגם אצלנו, זה פועל יוצא מזה שיש הרבה מאוד חולים. בתי החולים בעומס שלא היה כמותו". 

ברמב"ם שבחיפה, העומס והייאוש קצת יותר נוחים - יחסית כמובן. "מניין החולים הכללי במתחם הטיפול בקורונה אצלנו נותר יציב, אך מספר החולים הקשים והמונשמים מעט גבוה, בטח לעומת הגל הקודם", מאבחנת ד"ר יעל שחור-מיוחס, סגנית מנהל בית החולים.

החולים הקלים בבית, היא אומרת, והם מקבלים "רק את הקשים והמורכבים יותר". למרות הסגר ושיעורי ההתחסנות, מספרי המאומתים החדשים מדי יום נותר גבוה. הסיבה? "כנראה שזו השפעה של המוטציה והעובדה שהסגר לא הדוק כמו בגל הראשון", סבורה שחור-מיוחס. "יותר מ-8,000 חיוביים חדשים לקורונה הם מספרים שלצערי".


מנכ"ל בית החולים בני ציון בעיר, ד"ר אוהד הוכמן, מצהיר שהוא "נגד סגרים. רק אם אין ברירה, וכרגע אנחנו במצב של אין ברירה. בכל המדדים אנחנו נמצאים בשיא מאז התפרצה המגיפה. העומס והשחיקה ניכרים גם בצוותים הרפואיים ולא רק בחולים".

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי