חדשות
שורה של מחקרים חדשים, חלקם לפני בקרת עמיתים, מחזקים לכאורה את הטענות כי ויטמין D מסייע לאנשים בהתמודדות שלהם נגד נגיף הקורונה. המידע הזה נמסר על ידי חבר הפרלמנט הבריטי דייוויד דייוויס, שקרא לממשלה הבריטית לעודד את בתי החולים להעניק את הוויטמין כחלק מהטיפול שלהם בחולים.
המחקר הראשון נערך בבית החולים דל מאר בברצלונה בקרב בני אדם שחלו בקורונה. המטופלים חולקו לשתי קבוצות אחת שקיבלה ויטמין D ואחת שלא קיבלה את הויטמין והיתה קבוצת בקרה.
על פי תוצאות המחקר הזה, שפורסמו ב-Social Science Research Network, שמונים אחוז מהחולים שקיבלו את הוויטמין היו בסיכון נמוך יותר להתאשפז בטיפול נמרץ. מסקנה נוספת שעלתה מהמחקר היתה כי מי שקיבלו את הוויטמין היו בסיכון מוות מופחת מהמחלה ברמה של 60 אחוז.
על פי המחקר, שהוא ראשוני ועדיין לא עבר בקרת עמיתים, רק 36 חולים מתוך 551 החולים שטופלו בויטמין D מתו מנגיף הקורונה וזאת לעומת לעומת 57 חולים מתוך 379 בקבוצת הביקורת.
כאמור, במחקר אחר גילו חוקרים כי מבין מי שקיבלו ויטמין D רק 5 אחוז אושפזו בבתי החולים בטיפול נמרץ. במסמך שכתבו החוקרים הם ציינו כי "במחקר אקראי פתוח זה, שנערך במהלך ההתפרצות הראשונה של המחלה באירופה, גילינו כי חולי קורונה שטופלו בוטימין D היו בסיכון פחות של 80 אחוז להידרש לטיפול רפואי נמרץ".
בתוך כך, מחקר חדש שנערך בקליבלנד קליניק ושפורסם ב-JAMA, הוכיח שאין לויטמין C ולאבץ שום השפעה על נגיף הקורונה. על פי החוקרים, "תוספי התזונה האלו ניתנו במסגרת התפרצות נגיף הקורונה יחד עם כל מיני תוספים אחרים במסגרת המאמצים לנצח את המחלה. אולם, מחקר קליני הוכיח שאין שום השפעה לויטמין C או לאבץ על המחלה בשום רמה של מינון שניתנה".
במחקר של קליבלנד קליניק, השתתפו 214 בני אדם בין החודשים אפריל לאוקטובר בשנה שעברה. החולים חולקו לארבע קבוצות: זו שקיבלה רק ויטמין C, זו שקיבלה רק אבץ, אחת שקיבלה את שני התוספים ולקבוצת ביקורת שלא קיבלה אף תוסף. כאמור לא נמצאו הבדלים בין הקבוצות.
תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו