מטיילים בגולן: כמה כללים לטיול מוצלח
(צילום: Evgeny Subbotsky/shutterstock)

חדשות

מטיילים בגולן: כמה כללים לטיול מוצלח

רשות הטבע והגנים והמועצה האזורית משיקות יחד גם את עשרת הדיברות לטיול בטוח ובלתי נשכח ברמת הגולן תחת הסלוגן "בגולן התנהג כגולני". אלו קוראים למטיילים להקפיד על כללי הטיול החשובים על מנת שהמסלול יהיה מהנה, בטוח, ישמור על הטבע וגם ימנע פגיעה בשטחים ובעבודת החקלאים. המאפיינת את אזור הגולן היפה והמיוחד

אריה ניסן
הוספת תגובה
מטיילים בגולן: כמה כללים לטיול מוצלח
(צילום: Evgeny Subbotsky/shutterstock)
אא

הכללים שאסור לשכוח לארוז יחד איתכם:

1. לטייל, לחוות, לאכול, לישון: סוד התכנון המקדים
לפני שתצאו לדרך קחו לעצמכם זמן איכות משפחתי ובנו יחד תוכנית טיול מנצחת. כל מה שאתם צריכים לדעת נמצא באתר "תיירות גולן": tourgolan.org.il, ובכל הקשור למסלולי טיול בגנים הלאומיים ובשמורות הטבע תוכלו להתייעץ עם מוקד המידע של רשות הטבע והגנים במספר 3639*. 

2. הטיול שלכם – הבית והפרנסה שלנו 
הישארו על שבילי הטיול המסומנים ואל תיכנסו אל החלקות ואל תקטפו מן הפירות של חקלאי האזור. הימנעו מלינת שטח באזורים פרטיים, ביישובים, על מדשאות, וכדומה. יש אינספור מקומות ללינה, לפיקניק ולטיולים והם המקומות הנכונים והבטוחים לשהיית לילה בטיול שלכם. 

3. סוגרים את השער: הבקר נשאר בשטח שלו 
הפרות והסוסים הם חלק מנוף הגולן. לעיתים שטחי הרעייה ומסלולי הטיול חופפים זה את זה, והכניסה אליהם היא דרך שערי ברזל. פתחתם שער? נכנסתם? אל תשכחו לסגור אותו אחריכם. גם אל תחתכו גדרות. שערים פתוחים וגדרות חתוכים מפנים דרך לחיות המרעה לצאת אל הכביש. דבר שעשוי להיות קטלני להם ולבני אדם. 

4. אפס פסולת בגולן 
לא בכל מקום תמצאו פחי אשפה. אנא קחו את הפסולת עימכם. הפסולת פוגעת בנוף ובהנאה מהטיול וגורמת נזק לבעלי החיים. 
כדאי לדעת: גם שאריות מזון שנראות לנו תמימות, כגון ירקות או פירות, עלולות לגרום פגיעה קשה בחיות בר ואף למוות. והכי חשוב: אין להאכיל חיות בר בשום מקום ובשום מצב.

5. זהירות: חיות בר חוצות
בגולן שטחי בר נרחבים וכבישים חוצים אותם. חיות הבר נעות במרחב בחיפוש אחר מים, מזון והגנה, ולעיתים קרובות חוצות כבישים ועלולות להיהרג בהתנגשות עם כלי רכב. התנגשות עם חיית בר מסכנת גם אתכם, לכן הקפידו על נהיגה זהירה – למענכם, למען נהגים אחרים ולמען בעלי החיים. 

6. למען הטבע, למען עצמכם: לא יורדים משבילים מסומנים
ההליכה ברגל והתנועה ברכב מותרות בשבילים המסומנים בלבד. כך תגיעו בבטחה אל פינות החמד היפות ביותר במסלול. ירידה מהשביל מסכנת את בטיחותכם ופוגעת פגיעה קשה בערכי טבע ונוף. 



7. זהירות – מוקשים!
במקומות רבים בגולן משתרעים שדות מוקשים ישנים, חלקם לצד מסלולי טיול פופולריים. לכן בשום אופן אין לרדת משבילים מסומנים ולחצות גדרות שמקיפים שדות מוקשים. הגדרות מסומנים בשלטי אזהרה (שלט צהוב ובו משולש אדום) ואין להתקרב אליהם. 
במהלך הטיול נתקלתם בחפץ לא מזוהה, לא מוכר או מעורר חשד? אל תגעו בו בשום אופן, הוא עלול להיות שריד של מוקש.

8. כללי טיול בטוח: לשנן, להפנים, ליהנות 
התכוננו מראש והגיעו עם מפה, מים, ציוד, לבוש מתאים ובשעות האור. שימו לב לשילוט, אל תטפסו על עתיקות, אל תקטפו פרחי בר ואל תפגעו בטבע המרהיב שבו אתם מטיילים. יש לכם שאלה? דברו עם תורני מוקד המידע של רשות הטבע בגנים בטל 3639* או התייעצו עם פקחי הרשות שתפגשו בשטח. 

9. נתקלתם בחיית בר במצוקה? דברו איתנו
אל תנסו לסייע לה בעצמכם ואל תאספו אותה על דעת עצמכם בשום אופן. פנו למוקד רשות הטבע והגנים בטלפון 3639*. דברו איתנו גם אם מצאתם פגרים בשטח או מפגעים אחרים. אנו נדע כיצד לפעול במהירות וביעילות.

10. תהנו, צלמו, תייגו, חזרו
את כל אלה אתם יודעים לעשות הכי טוב מכולם. טיול מהנה!

להמשך קריאה

תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי