חדשות
אליהו, אחד הרופאים האורטופדיים המפורסמים ביותר בעירק שכונה "דוקטור העניים", נקבר בבית קברות ליהודים בעיר אלסדר – الصدر, בעל רוב שיעי, במזרח בגדאד. לבית הקברות לא מגיעים כיום מבקרים, למעט אדם בשנות החמישים לחייו השומר עליו.
"התפללתי בשבילו כשהוא נקבר", אמרה אחותו של אליהו, שהעדיפה שלא לחשוף את שמה, לפני קבורתו, והוסיפה: "חבריו השתתפו בהלוויה והתפללו כל אחד על פי דתו."
תפילה בבית כנסת יהודי בשעות היום נחשבת לאירוע נדיר בבגדאד בה קיים רק בבית כנסת פעיל אחד.
אף על פי כן, יהודי עירק הם הקהילה היהודית הוותיקה ביותר בעולם, כשהגיעו בשנת 586 לפני הספירה לעירק, לאחר שמלך בבל נבוכדנאצר הרס את מקדש שלמה הראשון בירושלים.
בנוגע לתפילות שלהם: "הן נערכות, לעתים קרובות, בתוך בתים", והוסיף כי גם יהודים סובלים כאשר הם מבקרים במחלקות ממשל ומטופלים רע עוד יותר כשהם יודעים שהם יהודים. ".
אדווין שוקר, יהודי שנולד בעירק בשנת 1955 ועזב לבריטניה בגיל שש עשרה, אישר כי בעירק נותרו "רק ארבעה יהודים בעלי אזרחות עירקית ושנולדו להורים יהודים", למעט באזור כורדיסטן.
נתונים סטטיסטיים רשמיים מצביעים על כך שיש בישראל 219,000 יהודים ממוצא עירקי, המהווים את הקבוצה הגדולה ביותר של יהודים שעלו מאסיה. הם השאירו אחריהם בתים ובתי כנסת שעד שנת 2003 היו "במצב מצוין עם בעלים ידועים", אמר שוקר.