חדשות
עמותת המטה למען ארץ ישראל הגישה באמצעות עו"ד אביעד ויסולי לבג"ץ מסמך, במסגרת עתירת גשר המוגרבים, ובו היא מתריעה כי ההזנחה והרשלנות של המדינה בכל הנוגע לגשר המוגרבים עלולה להסתיים בהתמוטטות או שריפה אשר תגרום חלילה לאסון עם מאות הרוגים ואלפי פצועים - חמור יותר מאסונות לג בעומר במירון, אסון השריפה בכרמל ואסון קריסת גשר המכביה גם יחד.
על פי הנתונים שהמדינה סיפקה לבג"ץ, מספר המשתמשים בגשר המוגרבים בשנה רגילה עומד על כמיליון איש – תיירים, מתפללים יהודים ואנשי משטרה. מתברר כי איש לא בדק כי הגשר עומד בעומסי השימוש בו המגיעים למאות טונות.
כבר בשנת 2015 קבע מהנדס מטעם הקרן למורשת הכותל כי העץ ממנו מורכב הגשר נמצא "במצב ריקבון מתקדם ... והעץ בגשר כולו סובל מבלייה חמורה וירידה משמעותית ביכולת הנשיאה שלו". המהנדס הורה על החלפת כל חלקי העץ בגשר. המדינה לא עשתה מאז דבר בנושא.
בחודש מאי 2021 קבעו המהנדס מטעם הקרן למורשת הכותל המערבי ורשות הכבאות וההצלה כי יש להחליף את גשר המוגרבים בגשר מפלדה בתוך 4 חודשים, וכי החל מספטמבר 2021 הם לא יתירו את השימוש בגשר. עדיין המדינה לא נקפה אצבע בנושא.
עו"ד ויסולי מתריע כי הן לרחבת הכותל והן לגשר המוגרבים אין דרכי מילוט, ועל כן כל התמוטטות או שריפה בהם עלולים להוביל לאסון כבד וחמור ביותר.
בעקבות העתירה לבג"ץ קיים ראש הממשלה נפתלי בנט דיון בנושא עם כמה שרים והחליט לפעול בניגוד להוראות המומחים וכיבוי אש ולהחליף את העץ בגשר בלבד.
עו"ד ויסולי כותב על כך לבג"ץ כי "ראש הממשלה והשרים הם אישים פוליטיים. השיקולים שלהם הם שיקולים פוליטיים – שלמות הקואליציה, שרידות שלטונם, יחסי ציבור וכו'. כל אלה הם שיקולים זרים, פסולים ומסוכנים כאשר נדון נושא הגשר, אשר יכול להפוך לאסון הגרוע בתולדות המדינה."
בג"ץ מתבקש להורות למדינה לפעול בעניין גשר המוגרבים בהתאם לשיקולים מקצועיים הנוגעים לשמירת חיי אדם ובריאותו, בטיחות, חופש הדת והפולחן, חופש התנועה, ציות ואכיפת החוק, ריבונות, זכויות אדם וחוקי היסוד במקום שיקולים פוליטיים פסולים.