חדשות
על אף שנתוני משרד הבריאות עולה כי במגזר החרדי ישנה תחלואת סוכרת גבוהה מהממוצע, הממשלה לא ייחדה כל תקציב ייעודי להילחם בכך. בשאילתה שהגיש ח"כ יעקב אשר לשר הבריאות, ניצן הורביץ, הוא ציין כי "במלחמה במחלת הסוכרת המדינה נדרשת להשקיע משאבים רבים לקידום מודעות ציבורית לאורח חיים בריא, מה סך התקציב המופנה כיום לנושא, כמה מתוכו מיועד לפעילות במגזר החרדי, כמה במגזר הערבי, וכמה במגזר הכללי".
שר הבריאות ניצן הורוביץ השיב כי "משרד הבריאות מפעיל תוכנית לאומית שנקראת 'אפשרי בריא' בסך 32 מיליון שקל, אך התקציב אינו צבוע עבור מגזר זה או אחר". עם זאת הוסיף כי "יש את העניין של המס על המשקאות מתוקים ובמסגרת התקציב זה משהו כמו 19 מיליון שקלים, ששליש ממנו הוקצה לטיפול בסוכרת כי המפתח לסוכרת הוא מאכלים ומשקאות מתוקים ובמסגרת זו מתוכננת פעילות ייעודית במגזר החרדי, אבל אני לא יודע להגיד איזה חלק בדיוק. אני גם לא יודע איך למדוד את זה, כל מי שמגיע למרפאה מקבל טיפול לא מסתכלים אם הוא חרדי או ערבי?"
ח"כ אשר לא ויתר: "אתה אומר שהתקציב לא צבוע לפי מגזרים, כשרק לאחרונה התבשרנו שתוכנית לצימצום סוכרת בחברה הערבית מתוקצבת ב-650 מיליון שקלים בגלל שיש אצלם תחלואה גבוהה, אבל בחברה החרדית לצערי יש גם המון מקרים ביחס לחברה הכללית.
"אני לא מדבר על טיפול, אני מדבר על הסברה לציבור. לדוגמה, יש אתר שנקרא אפשרי בריא, אבל הציבור החרדי לא צורך אינטרנט, המדיה הזאת פחות עובדת בחברה החרדית. צריך לחפש חלופות אחרות".
אשר הוסיף והסביר: "כמו שבחברה הערבית, הממשלה מבינה שיש שם אחוזים גבוהים של חולים ואף מתחשבת בכך בתקצוב, כך נדרש לעשות גם בציבור החרדי, שהממשלה תתחשב, ולכן אני שואל מה אתה מתכונן לעשות כדי להגביר את המודעות וההסברה בציבור החרדי, וברור שנדרשת פה תוכנית ייעודית".
השר הורביץ השיב כי הוא מקבל את הדברים, "זה חשוב מה שאתה אומר, אני לא יודע להגיד לך לגבי האחוזים בחברה החרדית אבל מאמין שאם אתה אומר אז אתה יודע. אבקש ממנהל אגף התזונה במשרד הבריאות לבוא איתי בדברים, נבחן איך זה עובד מול הרשויות המקומיות ומוסדות החינוך ונקדם את הנושא".