חדשות
תערוכה חדשה שנערכה באוקספורד חושפת ממצאים חדשים על סיפור חפירת קברו של מלך מצרים הקדום - תות ענח אמון. התגלית המרעישה על קברו - שחקרו וגילו האגיפטולוג (חוקר תרבות מצרים העתיקה) הבריטי הווארד קרטר, ביחד עם צוותו. התגלית יצרה באז בעולם המודרני – בתערוכה החדשה באוניברסיטת אוקספורד שבאנגליה מציינים מאה שנים למציאת התגלית וגם ממצאים חדשים השופכים אור על סיפור קבורתו של תות ענח אמון בעיר לוקסור שנמשכה כעשור.
בתערוכה הוצגו תמונות ישנות שצולמו ע"י הצלם הארי ברטון ונשמרו בארכיון של קרטר. מלבד התמונות התגלו גם ממצאים נוספים כמו: יומנים, רישומים, מכתבים ותוכניות הקשורים לקבורה של המלך הקדום, שהיא הקבורה המלכותית הראשונה שנמצאה בשלמותה.
באוניברסיטת אוקספורד מסרבים לתת את כל הקרדיט על התגלית לקרטר עצמו, בטענה כי עובדים מצריים תרמו לא פחות בעניין ונדחקים לעומתו הצידה. ד"ר דניאלה רוזנוב – האגיפטולוגית שיצרה את התערוכה מספרת כי קרטר העסיק מעל 50 פועלים מצריים מקומיים וביניהם גם ילדים. כהוכחה לכך ניתן להבחין באחת התמונות בעובדים מקומיים, מתוכם ילד אחד, השוברים מחיצה על מנת להגיע אל קברו של תות ענח אמון. "באמצעות התצלומים שהצגנו, ניתן להיווכח בתרומה המשמעותית של המצרים, מה שמוכיח שאנו יודעים רק חצי מהסיפור", רוזנוב אומרת.
אז והיום: בין התמונות שהוצגו בתערוכה ניתן לראות ילד מצרי העונד לצווארו שרשרת מעוטרת בקברו של תות ענח אמון ובאופן סימבולי יוצר נקודת מפגש בין מצרים העתיקה למצרים המודרנית.
תמונה נוספת מראה את קרטר ביחד עם צוותו, ארונו החיצוני של תות ענח אמון בדמות ראשו וכשאת מצחו מעטרים פרחי קורנפלור ועלי זית, ביצוע חתך ראשון בגופה החנוטה של המלך המצרי ע"י המנתח דאגלס דרי ועוד.