חדשות
מחקרים מראים כי ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז עלולים לסבול ממחלות רקע רבות. מחקר חדש שנעשה בישראל בדק ומצא שילדים בעלי הפרעת ADHD נמצאים תחת סיכון גבוה יותר לחלות בזיהומים, ולעיתים ישנם זיהומים המסכנים את חייהם ומצריכים נטילת אנטיביוטיקה לתוך הווריד.
המחקר שנעזר בנתונים של קופת חולים לאומית וממצאיו הוצגו בכנס בינלאומי העוסק בהפרעות קשב, שנערך לראשונה בעיר תל אביב. מחקרים נוספים שנעשו בעניין מצאו גם הם כי ילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז מועדים יותר לחלות בזיהומים, אם כי נטילת תרופות המטפלות בהפרעה מפחיתות את השכיחות של הזיהומים.
הדחיפה האמיתית שגרמה לחקור את הנושא לעומק במחקר החדש והמקיף שנעשה, הייתה למעשה מגפת הקורונה, במהלכה החליטו פרופ' איריס מנור, פסיכיאטרית ילדים, וד"ר יבגני מרזון, מומחה לרפואת משפחה, בשיתוף עם חוקרים נוספים – לחקור את הקשר בין זיהומים להפרעות ADHD
במחקר השתתפו 37,500 ילדים בגילאים 5-17, כשחצי מהם סובלים מהפרעת קשב. המחקר כלל את נתוני התחלואה של הילדים חמש שנים טרם התגלתה ההפרעה והחל טיפול. מסקנת המחקר היא שילדים עם ADHD הם בסיכון של בין 12-15 אחוז מן הממוצע לחלות בזיהומים עקב מחלות חיידקיות, וסיכון של 13 אחוזים לחלות במחלות ויראליות – נתונים גבוהים מן הממוצע בהחלט. "הממצאים של המחקר מראים שוב שהלוקים בהפרעת קשב הם אוכלוסייה בסיכון, הסיבה לכך עדיין לא ממש ידועה, אך ברור שעל גורמי הבריאות לתת את הדעת שהם נמצאים בסיכון גבוה יותר, הן מהמחקר שלנו והן ממחקרים קודמים", אמרה פרופ' איריס מנור.