(צילום: ozalpvahid/shutterstock)

חדשות

מלחיץ: הקשר בין רעידת אדמה למחלת ים

רעידת אדמה מערערת כליל את יציבות הקרקע עליה אנו דורכים ועלולה לגרום לתחושת סטרס ולחץ של ממש. חלק מהאנשים מדווחים על תסמינים זהים לשל מחלת ים. מה הקשר ומדוע זה קורה?

תומר כהן
הוספת תגובה
(צילום: ozalpvahid/shutterstock)
אא

רעידת האדמה הטראגית שפקדה את סוריה ואת טורקיה הורגשה גם בישראל, אמנם בעוצמה חלשה יותר, אך מספיקה בשביל לזרוע פאניקה וחרדה בקרב האזרחים. תושבי ישראל דיווחו על תחושות מלחיצות וסיפרו כי ביתם ממש רעד. היו גם כאלו שהתחושה ממש גרמה להם להרגיש חולים ולא סתם - מסתבר שככל הנראה יש קשר למחלת ים.  

מחלת ים (מחלת תנועה), קורית כאשר אין תיאום בין מה שאנו רואים דרך העיניים, לבין התחושה באוזן הפנימית שלנו - שבתוכה ישנם קריסטלים מיוחדים המסייעים לנו לשלוט בשיווי המשקל של הגוף. ישנם שלושה צירים המאזנים למעשה את אותם הקריסטלים שבאוזן התיכונה - X,Y ו-Z.

כיצד זה מתקשר לרעידת אדמה? כשהאוזן הפנימית מרגישה שהאדם מצוי על מישור, כלומר על משטח ישר, ותחושה זו לא מסונכרנת עם מה שרואה העין בפועל - האדם עלול לחוש ברע ולסבול מבחילה, סחרחורת ולעיתים הקאות. מחלת ים נפוצה ביותר דווקא כאשר אדם שט על סירה בים, מכיוון שיש קושי בזיהוי המישור עליו נמצאים, אך לא רק: מחלת התנועה עלולה לפקוד אותנו גם בנסיעה על הכביש (כאשר המבט מוסת לרגע), בטיסות ובנסיעה ברכבת.  

בשל העובדה שבמהלך רעידת אדמה הקרקע זזה ולא יציבה, ומכיוון שאנו לא רואים זאת תמיד אלא רק חשים - ישנו סיכוי בהחלט לסבול מתסמיני מחלת התנועה. בנוסף, הגוף עלול לסבול מתסמינים פיזיים המושפעים מתחושת הסטרס וחוסר היציבות בעת רעידת אדמה.  

להמשך קריאה

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי