(צילום: danielmarin/shutterstock)

חדשות

חליתם בקורונה בעבר? יכול להיות שמגיע לכם כסף

מה הקשר בין מחלת פיברומיאלגיה להידבקות בעבר בנגיף הקורונה, והאם זה מזכה אתכם בקצבה מהביטוח הלאומי? אלו הפרטים

תומר כהן
הוספת תגובה
(צילום: danielmarin/shutterstock)
אא

האם יש קשר בין מחלת הפיברומיאלגיה לנגיף הקורונה? פיברומיאלגיה הינה מחלת שרירים ממנה סובלים בין 3-4 אחוזים מכלל האוכלוסייה. הסובלים מהמחלה מדווחים על כאב שרירים חד שאיננו נובע כתוצאה מדלקת מפרקים, תחושות של שריפה וכאבים בלתי נסבלים. המחלה השכיחה פוגעת משמעותית בתפקוד היומיומי ובאיכות השינה, ועלולה להשפיע על המצב הנפשי ולגרום להתכווצות בבטן. על אף שהגורם למחלה טרם ברור, מומחים משערים כי הגורם הוא ככל הנראה סביבתי ומושפע בין היתר מזיהומים וטראומה. כיום אין פתרון ותרופה ספציפית עבור החולים בפיברומיאלגיה, ורבים מהם נאלצים להשתמש במשככי כאבים חזקים במיוחד ואף בקנאביס רפואי.  

לפני כשנה אישר המוסד לביטוח הלאומי לסובלים מהמחלה לקבל בין 10-40 אחוזי נכות כללית, על פי עמידה בקריטריונים מסוימים. 

עו"ד שירי אלון, הפועלת למיצוי זכויות מול הביטוח הלאומי, מסבירה כי רבים מחולי הקורונה נותרו עם תסמינים קשים גם בתום המחלה ולאחר שהבריאו (מה שמכונה תופעות ה'לונג קוביד'), כשאחד מהם הוא מחלת הפיברומיאלגיה - שהתפתחה אצל חלק מחולי הקורונה. 

עו"ד אלון מסבירה, כי רבים מחולי הקורונה שחטפו את הנגיף בזמן עבודתם, ובעקבות הנגיף חלו גם בפיברומיאלגיה, אובחנו והוגדרו ע"י הביטוח הלאומי כנפגעי עבודה, ובהתאם זכאים למענקים חד פעמיים, גמלה חודשית ואחוזי נכות משמעותיים. לעיתים מגיעים סכומי הכסף שלהם זכאים הסובלים מהמחלה, למאות אלפי שקלים. 

אלון ציינה כי: "ההכרה של המל"ל (המוסד לביטוח לאומי) בפיברומיאלגיה כפגיעה בעבודה, היא צעד מתבקש, שיש בו כדי לסייע למספר רב של סובלים מפיברומיאלגיה לקבל את אחוזי הנכות המגיעים להם בשל סבלם המתמשך. הכרה זו מאפשרת להם לזכות בגמלות חודשיות מכובדות".   

אודות הקריטריונים הנדרשים, עו"ד אלון מסבירה כי התקנות שנקבעו בביטוח הלאומי מתייחסות לחולים שחלו תחילה בנגיף הקורונה, ובהמשך פיתחו פיברומיאלגיה ובתנאי שהם מטופלים אצל ראומטולוג, פסיכולוג או פסיכיאטר. על מנת להיות מוגדר כנפגע עבודה, יש צורך להוכיח כי ההידבקות בנגיף הקורונה אירעה במקום העבודה. כמובן שחולי פיברומיאלגיה כתוצאה מקורונה, יכולים להגיש תביעה בביטוח הלאומי, גם אם ההידבקות בנגיף הקורונה לא אירעה במסגרת העבודה.  

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי