ירידה של 73% בשימוש השקיות מאז גביית התשלום 
צילום: Wan Fahmy Redzuan, שאטרסטוק

חדשות

ירידה של 73% בשימוש השקיות מאז גביית התשלום 

לרגל היום הבין-לאומי ללא שקיות פלסטיק המשרד להגנת הסביבה מפרסם דו"ח ממנו עולה כי בשנת 2022 הקמעונאים בישראל מכרו ללקוחות 474 מיליון שקיות – הפחתה של 73% משנת 2016

מ. פריד
תגובה אחת
ירידה של 73% בשימוש השקיות מאז גביית התשלום 
צילום: Wan Fahmy Redzuan, שאטרסטוק
אא

בשקיות הפלסטיק החד-פעמיות משתמשים רק לכמה דקות, אבל לוקח להן מאות שנים להתכלות, ובינתיים הן מזהמות את השטחים הפתוחים ומקורות המים. מהנתונים של המשרד להגנת הסביבה עולה כי חוק השקיות שחוקק ב-2016 ממשיך להוביל להפחתת צריכת השקיות עשויות הפלסטיק.

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את דוח יישום חוק השקיות לשנת 2022. בשנה זו, הקמעונאים הגדולים מכרו לצרכנים כ-474 מיליון שקיות העשויות פלסטיק – הפחתה של 73% בצריכת השקיות לעומת שנת 2016, טרם כניסת החוק לצמצום השימוש בשקיות נשיאה חד פעמיות, שבה רכשו הקמעונאים הגדולים לחלוקה 1.754 מיליארד שקיות. בשנת 2021 ההיקף הנמכר היה כ-501 מיליון שקיות, ירידה של 71% בהשוואה לשנת 2016 – כלומר, הירידה בהיקף הצריכה של השקיות העמיקה ב-2022 בכ-5%.

מטרת החוק לצמצום השימוש בשקיות נשיאה חד-פעמיות, היא להביא לצמצום השימוש בשקיות ולהפחית את כמות הפסולת הנוצרת בעקבות השימוש בהן ואת ההשפעות הסביבתיות השליליות של פסולת זו, בין השאר באמצעות הגבלת החלוקה של שקיות נשיאה חד פעמיות בידי עוסקים ללא תמורה ובאמצעות הטלת היטל בעד מכירתן.

עם כניסת החוק לתוקף, בשנת 2017 חלה הפחתה משמעותית בצריכת השקיות בישראל וההישג נשמר עד היום, ללא תנודות משמעותיות. כל ההיטלים הכספיים שהצרכנים משלמים עבור שקיות הפלסטיק החד-פעמיות, משמשים עבור המטרות שנקבעו לפי החוק, בהן עידוד השימוש באמצעי נשיאה רב פעמיים, חינוך והסברה וביצוע פעולות ניקיון בחופי הים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי