חדשות בארץ
בג"ץ מקיים הבוקר (חמישי) דיון ראשון בעתירות לביטול התיקון לחוק יסוד הממשלה, שהוגשו על ידי התנועה למען איכות השלטון וסיעת ישראל ביתנו. התיקון לחוק קבע כי ניתן להכריז על נבצרות ראש ממשלה רק במצב של אי מסוגלות פיזית או נפשית.
השופטים דנים בבקשת העותרים להוציא צו על תנאי ולהרכיב את ההרכב. היועמ"שית ביקשה לפסול את חקיקת היסוד כיוון שזו נועדה לשפר את מעמדו המשפטי של ראש הממשלה נתניהו. מנגד, נציגי הכנסת וראש הממשלה ביקשו לדחות את העתירות בטענה שלבית המשפט העליון אין סמכות להתערב בחקיקת יסוד.
העותר, אליעד שרגא מהתנועה לאיכות השלטון, תקף בנאום פוליטי שנשא בפני השופטים, את מערכת המשפט: "אני עומד כאן כבר יותר משלושים שנה במלחמה הסזיפית נגד השחיתות. שוב ושוב טענו נגדי שופטי בג"ץ שאני רואה צל הרים כהרים, ונתלו לי פלסטרים כשאני צריך כימוטרפיה. לצערי היום אנחנו רואים את כל מה שהתרענו מפניו מתממש, ואנחנו רואים בענינו את חורבן הבית".
"הנאשם החליט לפרק את מדינת ישראל מהיסוד- החל מנגיד בנק ישראל וכלה במשטרה וביעוץ המשפטי לממשלה. אני מבקש מבית המשפט להסתכל על היער השלם, ולא על העץ הבודד. יש כאן אירוע של 120 חוקים שנועדו לפרק את הבית המשותף שלנו".
הוא הוסיף: "נאשם מספר 2 (נתניהו) החליט לבצע הפיכה שלטונית במדינת ישראל.החליט לרסק את הרשות השופטת, החליט לפרק את מערכת אכיפת שלטון החוק, הוא החליט לפרק את מוסד היועץ המשפטי לממשלה, הוא החליט לפרק את הפרקליטות, את המשטרה – את כל שומרי הסף. מנגיד בנק ישראל וכלה ביו"ר רשות החברות הממשלתיות ולהפוך אותנו למדינת סף דיקטטורית".
נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות דחקה בשרגא: "אדוני רוצה גם לטעון טיעון משפטי, או להמשיך לספר על נבואות הזעם שלו?". כאשר התעקש להמשיך בנאום הפוליטי, הוסיפה: "אנחנו בבית משפט, בואו נתקדם. העובדות ידועות לכולם".
בהמשך הדברים הסבירה חיות שאין מה להשוות בין חוקי היסוד בישראל לחוקת ארצות הברית: "השוואה מול תיקונים בחוקה האמריקנית מעוררת קושי מובנה כי הדרך שם לתקן עוברת מסוכות מאוד מאוד גבוהות. כאן אין חוקה שלמה, וכל ההבדל בין הכנסת בהיותה גורם מכונן שמחוקק חוקי יסוד למחוקק רגיל שמחוקק רגיל היא רק בהחלפת הכובע ובמיתוג. למעשה אין לנו 'חוק יסוד: חקיקה' שקובע איך מחוקקים חוקי יסוד. בכל רוב רגיל אפשר להתקיף או לבטל חוקי יסוד, לכן ההשוואה לחוקה האמריקנית אינה מן העניין".