חדשות בעולם
טורקיה מנסה לשמור על תמיכה בעניין הפלסטיני תוך צינון הקשרים עם חמאס ולהישאר ביחסים סבירים עם ישראל.
עבור המערב, טורקיה כיום מייצגת מישהו שיכול לדבר עם חמאס, שיחות הופנו לאנקרה בבקשה לתווך שחרור בני ערובה זרים וישראלים המוחזקים בידי חמאס.
בניגוד להתפרצויות שלו בעבר נגד ישראל, ארדואן, נזהר לא לסכן את הפרק החדש שזה עתה פתח עם ישראל. אולי הוא הקשיח מעט את הטון שלו נגד ישראל בגלל מקרי המוות בעזה, אבל מנע את התמיכה שתשמח את חמאס.
מקור פלסטיני באנקרה, אמר לאל-מוניטור, "הקבוצות הפלסטיניות, כולל חמאס, לא היו מרוצים מעמדתה של טורקיה. הצהרותיה נתפסות כלא מספקות. הטורקים אפילו לא זימנו את שגריר ישראל כדי למחות".
עוד דווח, כי אסמאעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס, ששהה באיסטנבול כשחמאס הסתער על הדרום, נאלץ לעזוב את טורקיה, הטורקים הורו לו "בנימוס" לעזוב. כך אמרו שני מקורות שונים לאל-מוניטור.
יחד עם מנהיגי חמאס אחרים, הנייה מחלק את זמנו בין קטאר לטורקיה. אנקרה התעצבנה גם מההתבטאויות של סאלח אל-ערורי, סגנו של הנייה, לאל-ג'זירה באותו יום. ערורי התרברב שחמאס תפס מספיק חיילים ישראלים כדי לאלץ את ישראל לשחרר את כל האסירים הפלסטינים בבתי הכלא שלו וימשיך להילחם. על פי שני המקורות, אנקרה ביקשה בנימוס מהניה ופמלייתו לעזוב את טורקיה, ולא היו מוכנים להיות כמי שעדיין מגנים על חמאס לאחר טבח אזרחים ישראלים.
בראיון לתקשורת הטורקית בשבוע שעבר, רמז חאלד משעל, בכיר חמאס, כי הארגון מצפה לתמיכה חזקה יותר מאנקרה. "יש לי כבוד גדול לטורקיה. טורקיה צריכה לומר 'עצור' לישראל", אמר.
לפי המקור הפלסטיני, הלחץ על אנקרה לנתק קשרים עם חמאס מגיע בעיקר מארצות הברית ולא מישראל.
בינתיים חמאס, הג'יהאד האיסלאמי וארגוני טרור נוספים בעזה אינם מוכנים לדון בשלב זה בכל תיווך. הם אמרו שהם ישחררו בני הערובה בתמורה להפסקת ההתקפות האוויריות הישראליות, חידוש אספקת המים והחשמל לעזה ופתיחת מעבר גבול רפיח בין עזה למצרים, אך ישראל אפילו לא מוכה לשמוע על כך.