חדשות
במהלך טקס ההלוויה של ראש המוסד לשעבר צבי זמיר ז"ל היום (רביעי), נשא ראש המוסד הנוכחי, דוד ברנע, הספד, שבמהלכו שיגר מסר חד וברור ואמר כי "המוסד, היום כמו לפני חמישים שנה, מחויב לבוא חשבון עם הרוצחים שפשטו על עוטף עזה בשבעה באוקטובר".
בפתח הדברים אמר ברנע כי "זמיר היה ישראלי שורשי בכל רמ"ח אבריו. מסלול חייו היה מסלול שירות מפואר, המאפיין את הדור שהקים את המדינה. הוא הצטרף - כמו צעירים אחרים בני דורו לפלמ"ח. בתחילת מלחמת העצמאות הקים את הגדוד השישי של הפלמ"ח ופיקד עליו, כשמשימתו העיקרית הייתה אבטחת השיירות בדרך לירושלים הנצורה".
עוד הוסיף ברנע כי "בתחילת שנות החמישים פיקד על חטיבת גבעתי, ובמבצע קדש פיקד על חטיבת כרמלי. ב-1960 קיבל דרגת אלוף, כראש מחלקת ההדרכה במטכ"ל, ובהמשך, היה אלוף פיקוד דרום. ב- 1968 הוא החליף את האלוף במילואים מאיר עמית ז"ל, ונכנס לתפקיד ראש המוסד. בתפקיד ראש המוסד כיהן שש שנים בדיוק".
"שנותיו במוסד היו שנים סוערות. הטרור הפלסטיני הרים ראש. זמיר נכח אישית במינכן, כאשר לנגד עיניו כשל הניסיון של שירותי הביטחון הגרמניים לחלץ את הספורטאים הישראלים שנחטפו במהלך האולימפיאדה. ממינכן הוא דיווח בסערת רגשות לראש הממשלה על הירצחם של הספורטאים. "אני מצטער להגיד לך," אמר בטלפון לגולדה מאיר, "אבל הספורטאים לא חולצו. ראיתי אותם. איש מהם לא שרד". גם שנים רבות לאחר מכן, כשסיפר על טבח הספורטאים, מלאו עיניו דמעות וקולו רעד".
"הבטתי על צביקה בהערצה. שמעתי אותו בקול חנוק אצלנו במדרשה מספר על האופן בו הובילו יהודים בגרמניה, כפותי ידיים, שוב, כצאן לטבח והוא כראש המוסד הישראלי מביט אל הספורטאים, ליבו יוצא אליהם, והוא איננו יכול לעשות מאומה. לא אשכח את המסר של צביקה לעובדינו, את המסר אליי. הרצח במינכן היה אירוע מכונן עבורו, עבור עם ישראל. המוסד החליט להוריד את הכפפות ולעבור להתקפה. בגיבוי ראש הממשלה גולדה מאיר החל המוסד לפעול באגרסיביות נגד המחבלים. רוצח אחר רוצח חוסלו על ידי לוחמי המוסד. לא היה מקום בו הסתתרו אליו ידו של המוסד לא הגיעה. נערכו גם מבצעים משותפים עם צה"ל, והידוע בהם הוא מבצע "אביב נעורים", שנערך בלב ביירות".
"למלחמה הזו בטרור היו גם מחירים כבדים. קצין איסוף של המוסד, צדוק אופיר, נורה בבריסל על ידי מחבל, ונפצע קשה. קצ"א אחר, ברוך כהן, נרצח על ידי מחבל במדריד. במבצע בליל-האמר פגעה חוליית קיסריה באדם הלא נכון ואנשיה נעצרו. חלקם ישבו בכלא תקופות ארוכות. אבל אלה הם מחיריה של מלחמה חשאית, והמוסד, בהנהגתו של זמיר, ניהל אותה בעוצמה ובנחישות, בסמטאות ארצות ערב וברחובות אירופה".
עוד ציין ברנע כי "היום אנו נמצאים בעיצומה של מלחמה. והמוסד, היום כמו לפני חמישים שנה, מחויב לבוא חשבון עם הרוצחים שפשטו על עוטף עזה בשבעה באוקטובר, עם המתכננים ועם שולחיהם. זה ייקח זמן, כפי שלקח אחרי הטבח במינכן, אבל ידינו תשיג אותם בכל מקום בו יהיו. תדע כל אם ערבייה, שאם בנה השתתף, במישרין או בעקיפין, בטבח של ה- 7 באוקטובר, דמו בראשו".
"במשימה זו, כמו ברבות אחרות, תלווה אותנו רוחו ומנהיגותו של צביקה. זמיר היה מזן המפקדים הנמצא בשטח. כאשר חשף המוסד חוליה של מחבלים שתכננה להפיל מטוס של אל-על בשדה התעופה ברומא, זמיר היה בשטח. לימים סיפר: הלוחמים שלנו היו במעקב צמוד אחר המחבלים. בשלב מסוים לא ידעתי אם נחסל אותם בעצמנו או שנפנה לעמיתינו האיטלקים. את ההחלטה לפנות לראש המודיעין האיטלקי קיבל זמיר כשהיה ברחובות רומא. ראש המוסד צביקה זמיר היה זה שקיבל בעצמו, לפני חמישים שנה, את ההתרעה על כך שמלחמה עומדת לפרוץ בין ישראל למצרים וסוריה למחרת היום, ביום כיפור. הוא נפגש בלונדון עם המקור שהביא את ההתרעה וכתב בעצמו את המברק המפורט שהודיע לראש הממשלה על המלחמה שתחל במקביל בשתי החזיתות. הוא אף הציע לחשוף בפומבי את המידע, כדי להוכיח לאויב שתוכניותיו מוכרות לישראל ולהרתיעו ממימושן".
לסיכום הוסיף כי "מעל הקבר שלך צביקה אני מבטיח לך לחנך את הדורות הבאים של לוחמי ועובדי המוסד ברוח המורשת שלך, רוח הלחימה העיקשת, עמידה על דעות גם כשאינן פופולריות ורוח האחריות למוסד ולעובדיו. אנו מרכינים, צביקה, את ראשנו לזכרך. אשרי הארגון שזה היה מפקדו".