מדיני
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן שוחחו הערב (ראשון), לראשונה אחרי שלושה שבועות. על פי פרסומים, השיחה התמקדה בעיקר בשלושה נושאים: בשאלת הרחבת התמרון הקרקעי לרפיח, אספקת הסיוע ההומניטרי לתושבי הרצועה ועסקת החטופים.
בשיחה שנארכה 45 דקות, העלה הנשיא האמריקני "חשש כבד" מפעולה ישראלית בעיר הגובלת עם מצרים - שהפכה בנסיבות המלחמה לעיר מקלט ל-1.4 מיליון עזתים. ביידן דרש כי צה"ל ייכנס לרפיח רק אחרי שתפונה כל האוכלוסייה, "כדי למנוע פגיעה בחפים מפשע". בתגובה, ראש הממשלה נתניהו התחייב כי ישראל תעשה הכול למנוע פגיעה באוכלוסייה, וכי כוחותינו "יפעלו לפי הקריטריונים המחמירים ביותר של הדין הבינלאומי".
ביידן ביטא בשיחה את עמדת הממשל לפיה יש להגיע כמה שיותר מהר לעסקה לשחרור החטופים. ביום שלישי אמורה להתקיים פסגה בקהיר בנוכחות ראש ה-CIA, אליה ישראל כלל לא תכננה לשלוח נציג. בשיחה עם נתניהו הערב, ביקש ביידן כי רצוי שינכח גם גורם מטעם הממשלה בדיון בעניין.
עוד דיברו המנהיגים על המחאות שמונעות את כניסת משאיות הסיוע ההומניטרי שמיועד לתושבי הרצועה, אך בפועל משתלטים על רובו אנשי הטרור של חמאס. הנשיא האמריקני דרש מראש הממשלה "לעמוד במכסות הסיוע עליהן התחייבה ישראל".
בתוך כך, שעות ספורות לפני השיחה דווח ב"וושינגטון פוסט" כי ביידן ויועציו בממשל "קרובים לנקודה קריטית" ביחסים עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, בה לא יראו בו יותר כ"שותף פרודוקטיבי".