מדיני
ישיבת קבינט המלחמה הלילית הופסקה אמש (חמישי) ל-40 דקות, בעקבות שיחה שנכנסה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, מנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן. על פי דיווחים, חברי הפורום המצומצם דנו גם במהלך שמוביל הממשל האמריקני להסדר שלום שכולל הכרה במדינה פלסטינית.
"הבהרתי בישיבת הקבינט את עמדתי ביחס לדיבורים שנשמעים לאחרונה על כפיית מדינה פלסטינית על ישראל", אמר נתניהו בתום הדיון וברקע השיחה עם ביידן, מבלי לייחס לו את היוזמה החריגה. "ישראל דוחה על הסף תכתיבים בינלאומיים בעניין הסדר קבע עם הפלסטינים".
ראש הממשלה הזכיר בדבריו כי הכרה במדינה פלסטינית תיעשה רק במשא ומתן לכינון הסדר קבע בין ישראל לרשות. בכך, הוא ביטא עמדה שגם ארצות הברית הייתה שותפה לה במשך שנים ארוכות עד לפניית הפרסה שמנהיג בימים האחרונים הנשיא המכהן.
"ישראל תוסיף להתנגד להכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית", הכריז ראש הממשלה. לדבריו, הכרה כזו, שתתאפשר בעקבות הטבח הרצחני בבוקר שמחת תורה, "תעניק פרס עצום לטרור שלא היה כדוגמתו ותמנע כל הסדר עתידי לשלום".
בשבועיים האחרונים כמעט לא עובר יום שלא מתפרסמת בתקשורת האמריקנית עדות נוספת למתיחות בין ביידן לנתניהו, או יוזמות מטעם הממשל שנועדו לפגוע או להצר את צעדי הממשלה הישראלית. כך בין השאר, החלטת הנשיא להטיל סנקציות על מתיישבים או התנגדותם לפעולת צה"ל ברפיח.
כמו כן, הודלפו כינויי גנאי שאמר הנשיא האמריקני על עמיתו הישראלי בחדרים סגורים, או המהלך שמוביל הממשל להכרה בינלאומית חד צדדית במדינה פלסטינית - בניגוד מוחלט למדיניות שהונהגה במשך שנים. פרשנים מסבירים את שורת הצעדים כקריצה לבסיס התומכים של הנשיא שמצבו מדרדר בסקרים, מול יריבו הנשיא הקודם, דונלד טראמפ.