מדיני
מצרים, מרוקו ואיחוד האמירויות הסכימו לבקשת ארצות הברית לקחת חלק ב"כוח שמירת השלום", ביום שאחרי המלחמה ברצועת עזה. כך דווח הערב (חמישי) ב"פייננשל טיימס". בדיווח צוין, כי שלוש המדינות הביעו תמיכה עקרונית - אך דרשו כי הממשל האמריקני יכיר בתמורה במדינה פלסטינית.
מעניין לא פחות הוא שדווקא סעודיה, עמה נמצאת ישראל על סיפה של נורמלזיציה היסטורית, סירבה להצטרף. הסיבה, כך דווח, היא שבארמון בריאד הביעו חשש להיתפס כמי שמשתפים פעולה עם הממשלה היושבת בירושלים.
היוזמה שמגיעה משליחיו של ג'ו ביידן נעשית, כך על פי ה"הפייננשל טיימס", מעל ראשה של ממשלת ישראל. זאת, ברקע הטונים הצורמים בין חברי ההנהגה המדינית - ובראשם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, יואב גלנט.
אתמול, עלה גלנט למתקפה חריגה ביותר נגד נתניהו וטען - ברמיזה לא מתוחכמת במיוחד - כי הוא מקדם ממשל צבאי ישראלי לימים של אחרי המלחמה. "לא אסכים", אמר השר ודרש מראש הממשלה הצהרה פומבית כי גם הוא מתנגד לרעיון אותו הוא הגדיר "מסוכן".
יושב ראש "המחנה הממלכתי" וחבר קבינט המלחמה השר בני גנץ גיבה פומבית את השר יואב גלנט, ונתניהו מצידו בחר לעקוץ את האחרון. "אני לא מוכן להחליף חמסטאן בפתחסטאן. התנאי הראשון ליום שאחרי הוא לחסל את חמאס ולעשות את זה בלי תירוצים".
בריאיון לילי לרשת "CNBC" שהעניק ראש הממשלה, ברקע הסערה בישראל, הסביר: "אני הייתי רוצה לראות שם מינהל אזרחי 'לא חמאסי' עם אחריות צבאית ישראלית כוללת. זה יהיה הדבר היחיד שיעבוד. אבל 'היום שאחרי' הוא היום שאחרי שחמאס מושמד". בראיונות קודמים הביע התנגדות נחרצת לשילובה של הרשות הפלסטינית בהנהגה בעזה.