מדיני
בית הדין הבינלאומי לצדק פסק היום (שישי) כי על ישראל להסיג את כוחות צה"ל מרפיח. החלטה שנחשבת דרמטית, אך גרועה הרבה פחות מהחשש בישראל שיוצא צו כללי לעצירת המלחמה בכל שטח רצועת עזה.
היחידים שהתנגדו למתן הצווים הם השופט הישראלי אהרון ברק, שיושב בהרכב הוועדה והשופטת מאוגנדה ג'וליה סבוטינדה, שגילתה עקביות בתמיכתה בישראל. שאר 13 השופטים סמכו ידם על ההחלטה שקרא נשיא בית הדין.
מיד אחרי פרסום ההחלטה, ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס התייעצות טלפונית דחופה בראשותו. על הקו עלו שר המשפטים יריב לוין, שר הביטחון יואב גלנט, שר החוץ ישראל כ"ץ; ראש המל"ל, צחי הנגבי, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה ומזכירו הצבאי של ראש הממשלה, תת אלוף רומן גופמן.
ההערכה היא שהממשלה תחליט לא לכבד את הצווים, ולמעשה להמשיך בלחימה ברפיח כרגיל - חרף הביקורת הקשה שקרא נשיא ההרכב בהאג ולוח הזמנים שהקציב לנסיגת הכוחות. עדות לכך ניתן לראות בתקיפה החריגה בעוצמתה - דקות אחרי ההחלטה - בלב רפיח.
אי ציות ישראלי יעלה את הסוגיה למועצת הביטחון של האו"ם, שידועה גם היא בעוינתה, שתכפה את ההחלטה על הממשלה. שם, כך מקווים בארץ, הממשל האמריקני יטיל וטו. אם כי, ייתכן שבתמורה ידרשו לעצב את כללי שדה הקרב עוד יותר מכפי שעשו עד עתה.
גם אם יוטל הווטו המיוחל, עצם פסק בית הדין והחלטה אפשרית באו"ם, יקלו מאוד על הדילמה של מדינות שרצו כבר לאסור על משלוחי נשק לצה"ל ונמנעו מזה עד עכשיו.