קדחת הנילוס
(צילום: nechaevkon/shutterstock)

חדשות בארץ

התפשטות קדחת הנילוס: חולה נוסף נפטר, עשרות אושפזו

42 חולים אובחנו עד כה בקדחת מערב הנילוס. 36 אושפזו וחמישה מתוכם מונשמים. בבית החולים שיבא נפטר חולה אחד בנגיף. כל הפרטים על התפרצות הנגיף

תומר כהן
הוספת תגובה
קדחת הנילוס
(צילום: nechaevkon/shutterstock)
אא

בימים האחרונים אנו עדים להתפרצות של קדחת מערב הנילוס באזור מרכז הארץ. על פי הדיווחים, 42 אנשים אובחנו כחולים בנגיף, מתוכם 36 אושפזו בבתי החולים, כאשר חמישה מהם מונשמים.  

בתוך כך, אדם אחד שחלה בקדחת מערב הנילוס, נפטר אתמול בבית החולים שיבא. בנוסף, נבדק חשד כי אדם נוסף שחשוד כי חלה בנגיף נפטר אתמול בבית החולים בילינסון. בסוף השבוע נפטרו בבילינסון שני מטופלים נוספים. כלל החולים מאזור מרכז הארץ. 

קדחת מערב הנילוס הינה מחלה נגיפית המועברת על ידי יתושים, הנפוצה בעיקר בחודשי הקיץ והסתיו. הנגיף מתפתח בעיקר בקרב יתושים והוא עובר לבני אדם דרך נשיכת היתוש הנגוע. חשוב להבהיר כי הנגיף אינו עובר מאדם לאדם והמחלה אינה מדבקת. 

כ-80% מהנדבקים בנגיף לא מפתחים תסמינים כלל. אצל כ-20% מהנדבקים יופיעו תסמינים ברמות חומרה משתנות, הכוללים חום, חולשה כללית, כאבי ראש או כאבים מפושטים בגוף. בפחות מ-1% מהנדבקים יופיעו סיבוכים נוירולוגיים כמו דלקת מוח או דלקת קרום המוח. 

הטיפול והמניעה 

אין טיפול ספציפי לקדחת מערב הנילוס, אך ניתן להקל על התסמינים ולטפל בסיבוכים הנוירולוגיים במידת הצורך. על מנת למנוע את ההדבקה, ממליץ משרד הבריאות להשתמש בתכשירי דוחי יתושים ובאביזרים מתאימים להרחקת יתושים בחדרי המגורים, וכן להפעיל מאווררים במקום השהייה. 

גורמים להתפרצות המחלה 

תחלואה מקדחת מערב הנילוס מוכרת בארץ שנים רבות ומתרחשת בעיקר בין החודשים יוני לנובמבר. השנה התחלואה החלה מוקדם מהרגיל, וככל הנראה נובעת משינויי האקלים בישראל ובעולם. מזג האוויר הלח במרכז הארץ עשוי להוביל לרבייה ולהתפתחות של יתושים באזור זה, מה שמגביר את הסיכון לתחלואה. 

במקרים של תחלואה בקדחת מערב הנילוס, משרד הבריאות מקיים חקירה אפידמיולוגית והמידע מועבר למשרד להגנת הסביבה לצורך פעילויות מניעה והדברה מקומית בידי הרשויות. בנוסף, משרדי הבריאות והגנת הסביבה מיידעים את הציבור על אזורים בהם נלכדים יתושים נגועים בנגיף. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי