מנהל בית החולים שיפא בעזה שוחרר
שחרור מנהל בית החולים שיפא, תיעוד מהרשתות החברתיות. צילום: (צילום: השימוש בתמונה נעשה על פי סעיף 27א בכפוף לחוק זכות היוצרים. בעל זכות היוצרים זכאי לבקש את הסרת הסרטון מ- contact@tv2000.co.il)

ביטחוני

מקומם: מנהל בית החולים "שיפא" שוחרר בחזרה לעזה

שירות הביטחו הכללי החליט לשחרר את מוחמד אבו סלמיה, מנהל בית החולים העזתי "שיפא" שנכלא בישראל. הסיבה: "בשל מצוקת מקום בכלא ועמידה בקריטריונים". סערה ציבורית בשל המהלך

תומר כהן
תגובה אחת
מנהל בית החולים שיפא בעזה שוחרר
שחרור מנהל בית החולים שיפא, תיעוד מהרשתות החברתיות. צילום: (צילום: השימוש בתמונה נעשה על פי סעיף 27א בכפוף לחוק זכות היוצרים. בעל זכות היוצרים זכאי לבקש את הסרת הסרטון מ- contact@tv2000.co.il)
אא

מוקדם יותר היום (שני), שוחרר מוחמד אבו סלמיה, מנהל בית החולים העזתי "שיפא", במסגרת שחרור 54 עצורים עזתיים מהכלא הישראלי.  

בהקלטה שפורסמה לאחר השחרור אמר אבו סלמיה כי "המצב בכלא טרגי מאוד. חייבת להיות מילה נחרצת מההתנגדות העם הערבי למען חופש האסירים". משרד גאלאנט הצהיר בתגובה לשחרור המכעיס, כי הם לא ידעו על שחרורו של מנהל בית החולים. 

אבו סלמיה נעצר בנובמבר 2023, לפני כשבעה חודשים, בעת שנסע דרומה דרך מסדרון הומניטרי. צה"ל והשב"כ חשפו כי מעצרו התבסס על ראיות מהותיות המצביעות על כך שבית החולים, בהנהגתו, תפקד כמרכז פיקוד של חמאס. בעקבות תפיסתו, הדגישו הרשויות כי ההחלטה בדבר המשך מעצרו תהיה תלויה בממצאי החקירה ובמעורבותו לכאורה בפעילות טרור.  

ממשרד ראש הממשלה נמסר כי "ההחלטה על שחרור האסירים באה בעקבות דיונים בבג"ץ בעתירה נגד החזקת אסירים במתקן המעצר שדה תימן. זהות האסירים המשוחררים נקבעת באופן עצמאי ע"י גורמי הביטחון על פי שיקוליהם המקצועיים. ראש הממשלה הנחה לערוך בירור מידי בנושא". בלשכת שר הביטחון הובהר כי "נוהל כליאת אסירים ביטחוניים ושחרורם נמצא תחת השב״כ והשב״ס ואינו כפוף לאישור שר הביטחון". 

שירות הביטחון הכללי נטל אחריות על שחרורו של מנהל בית החולים שיפא ממעצר. בהודעה רשמית של שירות הביטחון הכללי הוסבר כי ההחלטה הושפעה מהיעדר מקום פנוי בכלא, בין היתר בשל סגירת מתקן הכליאה בשדה תימן. מהלך זה בא בעקבות עתירות של ארגוני שמאל לבג"ץ. בשב"כ מודים כי המשוחרר עמד בכל הקריטריונים הנוגעים לרמת האיום הנשקפת, מה שגרם לחקירה קרובה לנסיבות השחרור. 

בהודעה שנמסרה מטעם השב"כ נכתב: "לאחרונה התקבלה החלטה על שינוי ייעודו של מתקן ״שדה תימן״, כך שיוחזקו בו עצורים לתקופות קצרות בלבד. בהתאם לכך נדרשו שב״כ וצה״ל, בהמשך לדיונים שהתקיימו בראשות המל״ל, לפעול לשחרור עשרות עצורים בכדי לפנות מקומות כליאה. מזה כשנה מתריע שירות הביטחון הכללי בכל פורום אפשרי, בכתב ובעל פה, על מצוקת הכליאה והחובה להגדיל את מספר מקומות הכליאה, נוכח הצורך במעצר מחבלים באיו״ש וברצועת עזה. מצוקת הכליאה מובילה לביטול יום יומי של מעצרי חשודים בפעילות טרור, ולפגיעה ישירה בביטחון המדינה. גם הלילה בוטלו מעצרים ובכללם מעצר מבוקשים המתכננים פעילות טרור כנגד אזרחי ישראל." 

עוד נכתב כי "לצערנו, פניות אלה, בכתב ובעל פה, שהועברו לכלל הגורמים הרלוונטיים, ובראשם המשרד לביטחון לאומי, האמון על כך, לא הועילו, ובפועל לא גדל מספר מקומות הכליאה באופן ההולם את הצורך. בהמשך לכך, שב״כ התנגד לשחרר עצורים פלסטיניים משטחי איו״ש, מהם נשקפת מסוכנות מיידית ופעילי נוח׳בה של חמאס המעורבים בלחימה ובפגיעה באזרחים ישראלים. לכן, לאור הצורך המדינתי כפי שנקבע על ידי המל״ל הוחלט על שחרור מספר תחום של עצורים מהרצועה, מהם נשקפת מסוכנות פחותה, וזאת לאחר בחינת המסוכנות הנשקפת מכלל העצורים. על אף שמנהל בית החולים שיפאא עומד בכלל התבחינים אודות רמת המסוכנות הנשקפת ממנו אל מול אסירים אחרים – האירוע יתוחקר. בלית ברירה, ללא פתרון מיידי למצוקת מקומות הכליאה, מעצרים ימשיכו להתבטל ועצורים ימשיכו להשתחרר." 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי