חדשות בארץ
על פי החשד, בשני המקרים צרכו הצעירים "וויפים" המכילים קנבינואידים סינתטיים, חומרים מסוכנים המנסים לדמות את השפעת התרכובות הנמצאות בקנאביס. אחת הסיגריות האלקטרוניות סומנה כמכילה קנאביס, אך הכילה למעשה קנבינואידים סינתטיים, חומרים מסוכנים בהרבה. רק לפני כמה שבועות טופל באותו בית חולים צעיר נוסף, שהגיע במצב קשה, בנסיבות דומות.
באותה היחידה מאושפז גבר, אף הוא במצב קשה, מורדם ומונשם, ככל הנראה על רקע צריכה של מתנול. החומר שבו נעשה שימוש במוצרי אלכוהול מזויף, פוגע במערכת העצבים המרכזית, ותהליך הפירוק שלו בגוף מהווה סכנה נוספת לאלו הצורכים את החומר.
מקרים אלו מדגישים את הסכנות הכרוכות בצריכת מוצרים מזויפים, הן סיגריות אלקטרוניות והן אלכוהול. ייתכן שמוצרים אלו מכילים חומרים מסוכנים שאינם ידועים, ועלולים לגרום לנזק בריאותי חמור ואף למוות.
בחודש מאי, לאחר מותו של הנער מידן (מרדכי) ברוך קלר בן ה-16 מגדרה שחובר למכשיר לב-ריאה בעקבות עישון סיגריה אלקטרונית, גובש צוות פעולה לאומי להתמודדות עם נזקי הסיגריות והסיגריות האלקטרוניות. הצוות בחן מחדש את המדיניות בנושא מתוך מטרה למגר את התופעה.
משרד הבריאות קורא לציבור להימנע מצריכת סיגריות אלקטרוניות ואלכוהול מזויפים. חשוב לרכוש מוצרים אלו רק מחנויות מורשות, ולבדוק את תווית המוצר לפני השימוש.