הכנסת מקדמת הנצחת מורשתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
(צילום: אוצרות מרן)

חדשות

הכנסת מקדמת הנצחת מורשתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק להנצחת זכרו של מרן הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל, מגדולי הפוסקים והמנהיגים הרוחניים של יהדות ספרד בדורות האחרונים

דניאל הלוי
הוספת תגובה
הכנסת מקדמת הנצחת מורשתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
(צילום: אוצרות מרן)
אא

ההצעה, שיזם ח"כ יוסף טייב, זכתה לתמיכת 19 חברי כנסת ללא מתנגדים, ותועבר כעת לוועדת החינוך, התרבות והספורט להמשך דיון.

החוק המוצע מבקש להכיר בתרומתו הייחודית של מרן רבי עובדיה יוסף לחברה הישראלית וליהדות העולמית, באמצעות קביעת יום זיכרון שנתי לזכרו. ביום זה, הכנסת תקיים דיון מיוחד לציון פועלו, המשרד לשירותי דת יקיים כנס לזכרו, ומוסדות חינוך יורשו להקדיש זמן ללימוד מורשתו הענפה.

בנוסף, החוק מציע להקים מועצה ציבורית שתייעץ לשר לשירותי דת בנוגע לפעולות הנצחה שונות, ובכלל זה הענקת מלגות למחקרים אודות הרב ותמיכה במוסדות הפועלים להנחלת חזונו. עוד מוצע לאפשר לעיריית ירושלים להקים מרכז הנצחה לזכרו של הרב, בתמיכה כספית של המשרד לשירותי דת.

בדברי ההסבר להצעה, הדגיש ח"כ טייב את תרומתו הייחודית של מרן רבי עובדיה יוסף כמנהיג רוחני, פוסק הלכה ופוסק שדגל בחסד ובסובלנות. "הרב חיבר ספרים רבים וזכה בפרס ישראל לספרות תורנית. מטרת הצעת החוק היא להנחיל לדורות את מורשתו, פועלו ופסיקותיו של הרב ולהביא לחינוך הדורות הבאים ברוח חזונו ותרומתו לאחדות ישראל", נכתב בהצעה.

מרן הגאון הרב עובדיה יוסף, שכיהן כרב הראשי הספרדי בשנים 1972-1983, נחשב לאחד מגדולי הדור בתורה ובפסיקה. הוא הותיר אחריו מורשת הלכתית עשירה ומגוונת, והיה ידוע בפסיקותיו ההלכתיות המתחשבות והרגישות לצורכי הציבור. אישיותו הכריזמטית ופועלו למען חיזוק הזהות היהודית והמסורת הספרדית הותירו חותם עמוק על החברה הישראלית.

אישור החוק בקריאה ראשונה מהווה צעד משמעותי בדרך להנצחת מורשתו של הרב עובדיה יוסף, והמשך הדיון בוועדת החינוך צפוי לעורר עניין ציבורי רב.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי