ביטחוני
למרות המאמצים הנרחבים של צה"ל, סינוואר הצליח לשרוד לאורך כל המלחמה, כאשר הפעם היחידה בה נראה בפומבי הייתה בסרטון קצר שצולם במנהרה בעזה ימים ספורים לאחר תחילת המלחמה.
הסרטון בשחור-לבן, שנחשף על ידי חיילי צה"ל בתחילת השנה שעברה, מציג את סינוואר צועד במנהרה יחד עם משפחתו - אשתו ושלושת ילדיו - כשהוא נושא תיק גדול. קובי מיכאל, חוקר השב"כ לשעבר שחקר את סינוואר, טען בראיון ל'דיילי מייל' כי "בתיק הזה יש בערך 25 ק"ג של דינמיט. סביבו יש לפחות 20 חטופים". מיכאל הוסיף: "כמה פעמים הזדמן לנו להרוג אותו, אבל אם נעשה זאת, הוא יהרוג את כל החטופים סביבו".
למרות ההרס הנרחב בעזה וההרס החלקי של חיזבאללה, מקורות מדווחים כי סינוואר אינו מביע חרטה על אירועי 7 באוקטובר. בראיון ל'טיימס' הלונדוני, מיכאל הדגיש: "יחיא סינוואר לעולם לא ייכנע. הוא חולם להישאר מנהיג חמאס בעזה. הוא חושב עכשיו על הטבח הבא. חייבים להרוג את האיש הזה".
עם זאת, המצב מורכב בשל נוכחות החטופים. אהוד יערי, מחדשות 12, שפגש וראיין את סינוואר בעבר, אמר ל'טיימס': "האם היו להם הזדמנויות? כן. אבל מי ייתן את הפקודה? אני לא יודע על אף מנהיג ישראלי שיאשר את חיסול סינוואר כשיש סביבו חטופים ישראלים".
המצב מציב דילמה קשה בפני מקבלי ההחלטות בישראל: מצד אחד, הרצון העז לחסל את האיש האחראי לטבח הנורא, ומצד שני, הסיכון הגבוה לחיי החטופים. בינתיים, סינוואר ממשיך להסתתר, כשהוא מהווה סמל לאתגר המורכב שישראל מתמודדת איתו בעזה.