סערה בעולם הערבי: המפה ההיסטורית של ישראל מציתה גינויים מירדן וקטאר
ירדן וקטאר. (צילום: Ivan Serebryannikov/shutterstock/AdenPx)

חדשות

סערה בעולם הערבי: המפה ההיסטורית של ישראל מציתה גינויים מירדן וקטאר

פרסום מפה המתארת את גבולות ממלכות ישראל ויהודה עורר זעם במדינות ערב, שטוענות להפרה של המשפט הבין-לאומי ולפגיעה בזכויות הפלסטינים.

עידו יחזקאל
הוספת תגובה
סערה בעולם הערבי: המפה ההיסטורית של ישראל מציתה גינויים מירדן וקטאר
ירדן וקטאר. (צילום: Ivan Serebryannikov/shutterstock/AdenPx)
אא

סערה בעולם הערבי התעוררה בעקבות פרסום מפה היסטורית מטעם ישראל, המציגה את גבולות ממלכות ישראל ויהודה מלפני כ-3,000 שנה, הכוללת שטחים מסוריה, לבנון וירדן. המפה, שפורסמה לצד תיאור "היסטורי" מפורט, מתארת את תקופת שלטונם של המלכים שאול, דוד ושלמה, שנמשכה 120 שנה בין השנים 1050 ל-931 לפני הספירה, וכן את פיצול הממלכה לשתי ממלכות נפרדות בשנת 931 לפני הספירה.

משרד החוץ הירדני הגיב אתמול בפרסום גינוי חריף, וטען כי "המפה כוללת חלקים מהשטחים הפלסטיניים, ירדן, לבנון וסוריה". בירדן רואים בפרסום המפה חלק ממדיניות ישראלית רחבה שמלווה, לטענתם, בהצהרות פרובוקטיביות כמו אלו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', הקורא לסיפוח הגדה המערבית ולהקמת התנחלויות ברצועת עזה.

דובר משרד החוץ הירדני, סופיאן אל-קודאה, הביע התנגדות נחרצת לפרסום וטען כי מדובר ב"פעולה מסיתה שמטרתה לשלול את זכות הפלסטינים להקים מדינה עצמאית בגבולות 1967 שבירתה מזרח ירושלים". לדבריו, "אשליות אלו שמקדמים גורמים קיצוניים בישראל מעודדות את מעגלי האלימות ומהוות הפרה חמורה של החוקים הבין-לאומיים".

בהצהרת משרד החוץ הירדני קראו לממשלת ישראל לעצור את מה שכינו "הפעולות המתסיסות" ואת "הצהרותיהם של בכירים ישראלים, שאין להן מקום אלא במוחם של קיצונים". הם הזהירו כי התנהלות זו עלולה להוביל להשלכות חמורות על היציבות האזורית ולהוות איום על השלום הבין-לאומי.

גם משרד החוץ הקטארי הצטרף לביקורת, כאשר הבוקר פורסמה הצהרה רשמית מטעמו המגנה את המפה שפורסמה על ידי ישראל. "אנו מגנים בחריפות את פרסום המפה הכוללת שטחים מהפלסטינים, ירדן, לבנון וסוריה", נכתב בהצהרה. לטענת קטאר, מדובר ב"הפרה של הלגיטימציה הבין-לאומית ושל המשפט הבין-לאומי".

קטאר קראה לקהילה הבין-לאומית "למלא את חובתה המוסרית והמשפטית ולחייב את ישראל לכבד את החלטות הלגיטימציה הבין-לאומית". עוד הודגש בעמדת קטאר תמיכתה בזכויות העם הפלסטיני להקמת מדינה עצמאית בגבולות 1967, שבירתה מזרח ירושלים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי