חדשות בעולם
הבוקר (חמישי) הופיעו תמונות בני משפחות החטופים מישראל לצד חגיגות המוניות בעזה על שערי העיתונים ברחבי העולם. עסקת הפסקת האש, שסיימה 15 חודשים של לחימה אינטנסיבית, הפכה לכותרת הראשית ברבים מהעיתונים, עם ניתוחים ותמונות ששיקפו את המורכבות הרגשית והפוליטית של האירוע.
אירופה: בין תקווה לביקורת
The Independent הבריטי הציב את הכותרת "הפסקת אש!" בגדול לצד תיאור הישגי ההסכם: "ישראל וחמאס הסכימו לסיים את הלחימה ולהחזיר את החטופים שנשבו ב-7 באוקטובר".
Libération הצרפתי בחר להציג את הדמעות והחיבוקים בתל אביב לצד תמונות השמחה בעזה, עם הכותרת "הסכם של תקווה", תוך הדגשת הרגעים האנושיים של המשפחות בישראל והחוגגים ברצועת עזה.
באירלנד, The Daily Mail חרג מהקו המרכזי בעיתונות האירופית, עם כותרת שהציגה את הסימטריה שבין "שמחה בישראל" ל"הקלה בעזה". למרות המיקום בשער העיתון, הכתבה עצמה נדחקה לעמודים פנימיים – בחירה שמשקפת אולי את הביקורת הציבורית החזקה באירלנד על הלחימה בעזה.
באיטליה, Il Messaggero בחר בכיוון נוקב יותר: תמונת משפחות החטופים מפגינות בתל אביב עם אגרופים מונפים ולפידים בוערים, לצד תמונת חמושי חמאס חוגגים ברצועה. הכותרת שליוותה את השער התמקדה בהבדלים שבין תחושת המחאה בישראל להתרסה הפלסטינית.
אמריקה הלטינית: מאמצי התיווך במרכז
בעיתון הברזילאי Estado de São Paulo התמקדו דווקא באחורי הקלעים של העסקה, עם כותרת משנה שציינה את תפקידן של קטאר ומצרים כמתווכות ואת עלויות השיקום הגבוהות ברצועת עזה. לצד זאת, הופיעו גם תמונות השמחה וההקלה משני צדי המתרס.
דגש על הרגש והמורכבות
סיקור עסקת הפסקת האש בתקשורת הבינלאומית הדגיש את הפערים: דמעות של הקלה בתל אביב מול חגיגות ניצחון ברצועת עזה. לצד זאת, הושם דגש גם על המאמץ הדיפלומטי העצום שהוביל להסכם ועל השאלות הרבות שנותרו פתוחות לגבי העתיד – הן לישראל והן לעזה.
לצד הסיקור האמוציונלי, בחלק מהמקרים העיתונים בחרו להאיר את המורכבויות הפוליטיות של ההסכם, ולהתמקד בשאלה האם יוכל להוות בסיס לשינוי אזורי רחב יותר או שיהיה פרק חולף נוסף בקונפליקט.