רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

פרשת השחיתות במגזר הבדואי: 17 בכירים נאשמים בקבלת שוחד במיליונים
(צילום: Igal Vaisman/shutterstock)

חדשות בארץ

פרשת השחיתות במגזר הבדואי: 17 בכירים נאשמים בקבלת שוחד במיליונים

כתבי אישום חמורים הוגשו נגד ראשי מועצות, נבחרי ציבור ובכירים במשרד החינוך בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. החקירה חשפה מערכת מסועפת של הטיית מכרזים ומינויים פוליטיים

תומר כהן
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
פרשת השחיתות במגזר הבדואי: 17 בכירים נאשמים בקבלת שוחד במיליונים
(צילום: Igal Vaisman/shutterstock)
אא

מערכת אכיפת החוק מסמנת עוד יעד במאבק בשחיתות: פרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום חמורים נגד 17 בכירים במגזר הבדואי, בהם ראשי מועצות בעבר ובהווה, נבחרי ציבור ואף גורם בכיר במשרד החינוך. העבירות המיוחסות להם כוללות לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, תיווך בשוחד והלבנת הון – והכל בסכומים שמוערכים במיליוני שקלים.

כתבי האישום, שהוגשו לבית המשפט המחוזי מרכז, מתארים מסכת רחבת היקף של מעשים חמורים: לפי הפרקליטות, הנאשמים קיבלו לכאורה תשלומים כספיים וטובות הנאה בתמורה להטיית מכרזים והבטחת זכיות בקבלנות להפעלת מוסדות חינוך. בין ההטבות שניתנו: מינוי מקורבים למשרות ציבוריות, תשלומים עבור עבודות שלא בוצעו, והעברת סכומים עצומים למי שסייעו בסידור "הדברים". הכל תוך ניצול כוחם הציבורי והשפעתם.

המסמך המשפטי כולל לא פחות מ-283 סעיפי אישום, המשתרעים על פני 35 עמודים, ומפרטים איך במשך שנים פעלה השיטה לכאורה, בה ראשי רשויות וקובעי מדיניות קיבלו שוחד במזומן או בדרכים יצירתיות יותר. על פי החקירה, שהתבצעה על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, מיליוני שקלים זרמו ליעדים מפוקפקים על חשבון כספי ציבור.

בין הבכירים שנכללים בכתבי האישום ניתן למצוא את חוסיין הייב, ראש מועצת טובא-זנגריה, את ויסאם פאיז עומר, ראש מועצה לשעבר, וכן שמות נוספים כמו נאיף אבו עראר, עלי אבו ג'ויאד, ראיד זבידאת, ראפע חג'אג'רה, מידין אבו סוויד, מוניר שיבלי, אמיר מזאריב ואפילו ד"ר מוחמד אלהייב, שכיהן בעבר כממונה על החינוך הבדואי במשרד החינוך.

במקביל לכתבי האישום, הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להטיל חלט (תפיסת רכוש) על נכסים וכספים של חלק מהנאשמים, בשווי כולל של כ-2.5 מיליון שקלים, בניסיון להשיב לקופת הציבור לפחות חלק מהכספים שהועלמו.

מדובר בפרשה משמעותית שמסעירה את הציבור, ומעלה שוב את השאלה – איך אפשר למנוע מקרים דומים בעתיד? האם מערכות הפיקוח והבקרה במגזר הציבורי עושות את עבודתן כראוי? וכמה זמן עבר עד שהפרשה הזו התגלתה?

בינתיים, החשודים יאלצו להתמודד עם האישומים הכבדים שהוגשו נגדם – ועם השאלות הקשות של הציבור, שמצפה לניהול תקין וליושרה מצד נבחריו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: בשבילי ההלכה עם הרב שבתאי לוי
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב