חדשות
לאחר פעילות מודיעינית וחקירתית מאומצת, פיצחו חוקרי ימ"ר מרכז חוליית גנבי רכב שפעלה באזור השרון. החוליה, המורכבת מארבעה תושבי טייבה, פעלה במתכונת סדורה של "שלוש משמרות" יומיות, במסגרתה נגנבו מדי יום בין שניים לשלושה כלי רכב והועברו ישירות לסוחרי רכב בצפון השומרון.
חקירת המשטרה העלתה כי החשודים תכננו את פעולותיהם בקפידה. הם פעלו בצוותים מתוזמנים, כאשר כל משמרת כללה נהגים שאחראים להסעת הרכבים הגנובים, פורץ מיומן שדאג להכין את הרכב לנסיעה, וכן מתווכים שהעבירו את הרכבים לסוחרים מעבר לקו הירוק.
באמצעות שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, הצליחו חוקרי המשטרה לאתר את דפוסי הפעולה המדויקים של החשודים ולבסס תשתית ראייתית מוצקה, שאפשרה הגשת כתב אישום נגדם בגין 43 מקרים של גניבת רכב.
מפקד מחוז מרכז, ניצב יאיר חצרוני, שיבח את אנשי היחידה המרכזית על פענוח התיק: "מדובר בחקירה מקצועית, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, שאפשרו לאסוף ראיות מוצקות ולבצע מעצרים ממוקדים. אנו נמשיך לפעול בנחישות למען שלום הציבור וביטחונו".
במשטרה הדגישו כי גניבת הרכב אינה רק פשע כלכלי אלא גם גורם סיכון משמעותי לציבור. בעלי רכבים הפונים למוסכים בלתי מורשים בכפרים בשטחי יהודה ושומרון עלולים להכניס את עצמם לסיכון ביטחוני חמור, לצד סכנות בטיחותיות הנובעות מהיעדר פיקוח על הטיפולים והחלפים המשומשים.
המקרה הנוכחי מצטרף לגזרי דין מחמירים נוספים שניתנו לאחרונה בגין גניבת רכבים. שני חשודים אחרים, שנעצרו על-ידי ימ"ר מרכז במסגרת פרשייה נוספת, הורשעו בגניבת 37 כלי רכב ונידונו ל-10 שנות מאסר כל אחד, בנוסף לקנס כספי של 50,000 ש"ח לכל אחד.
השופט מנחם מזרחי ציין בהחלטתו כי "עלינו להעלות את רף הענישה לא רק במלל אלא גם במעשים. המחוקק הבהיר כי יש להחמיר בעבירות הרכוש הקשורות לכלי רכב, מתוך הבנה להיקף התופעה ולנזקיה".