ביטחוני
האם המשא ומתן המורכב בדוחא עומד בפני פריצת דרך? בישראל יש מי שחושבים שכן. אחרי ימים של חוסר ודאות ודיווחים סותרים, מתגבשת ההערכה כי ישנו חלון הזדמנויות למתווה ביניים – צעד נוסף בדרך להסכם רחב יותר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (רביעי) שני דיונים משמעותיים: האחד על תכניות מדיניות לרצועת עזה, והשני על המשך המגעים לשחרור החטופים. גם ראש השב"כ רונן בר נכח בדיונים, זאת למרות המתיחות הגוברת בינו לבין נתניהו.
בישראל מזהים אפשרות אמיתית להתקדמות, כשעל הפרק עומד מתווה ביניים שכולל כמה מרכיבים מרכזיים:
- שחרור מספר חטופים ישראלים.
- הארכת הפסקת האש לתקופה של מספר שבועות.
- שחרור אסירים פלסטינים.
- התחייבות להמשך שיחות בפרק זמן מוגדר.
גורם מדיני בכיר אמר לכתבנו: "המשלחת עדיין בדוחא, וזה סימן טוב. אילו לא היה טעם בהמשך השיחות – הם כבר היו חוזרים. יש התקדמות מסוימת, והשאיפה היא להגיע להסכמה". לדבריו, ביומיים הקרובים יתבהר האם השיחות מתקדמות לכיוון חיובי או שמא הגיעו למבוי סתום.
מאחורי הקלעים, קטאר, מצרים וארה"ב ממשיכות ללחוץ על חמאס להראות נכונות להסכם – באמצעות שחרור חטופים בהיקף מצומצם כבר בימים הקרובים. מבחינתן, כל עיכוב עלול להוביל לחידוש הלחימה, וזהו מסר שהועבר באופן חד משמעי לנציגי חמאס: "זהו הרגע האחרון שלכם למנוע חזרה של ישראל לקרב".
עם זאת, הדיווחים שמגיעים מהעולם הערבי מעוררים בלבול. עיתון לבנוני דיווח כי אחת ההצעות שעל הפרק היא שחרור של עשרה חטופים ישראלים תמורת 60 ימי הפסקת אש והזרמת סיוע מסיבי לרצועה – אך בישראל מכחישים זאת. גורם מדיני הבהיר: "לא הונחה שום הצעה כזו בפנינו".
בשלב זה, אף אחד לא ממהר לחגוג, אבל בשיחות סגורות נשמעת זהירות אופטימית. האם הפעם יימצא הפתרון שיאפשר להאריך את הרגיעה ולשחרר עוד חטופים? התשובות יגיעו בקרוב.