חדשות
היסטוריה בשירות הציבורי: אחרי שנים של מחאות ודרישות מצד הפסיכולוגים, הממשלה חתמה היום (חמישי) על רפורמה כוללת שתשפר באופן משמעותי את תנאי העסקתם של כ-5,000 פסיכולוגים ופסיכולוגיות בשירות הציבורי. הרפורמה כוללת העלאת שכר משמעותית, אופק מקצועי וניהולי חדש, ושורת הטבות נוספות שיסייעו למשוך כוח אדם איכותי למגזר הציבורי.
על פי ההסכם, שייכנס לתוקף רטרואקטיבית החל מה-1 בינואר 2025, הפסיכולוגים במגזר הציבורי ייהנו ממבנה שכר חדש הכולל העלאות שכר של עד 40% ותוספות שונות בהתאם לוותק, דרג ניהולי ומומחיות מקצועית.
עיקרי הרפורמה:
מטרת הרפורמה היא לא רק להעלות את השכר, אלא גם לשפר את מעמד הפסיכולוגים ולהגדיל את האטרקטיביות של המגזר הציבורי. בשנים האחרונות חלה ירידה דרסטית בכמות הפסיכולוגים הציבוריים, ורבים מהם עברו למגזר הפרטי בשל הפערים בתנאי ההעסקה. הרפורמה צפויה להפוך את המגזר הציבורי לאופציה משתלמת יותר עבור אנשי המקצוע ולשפר משמעותית את זמינות שירותי בריאות הנפש לכלל האוכלוסייה.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הפסיכולוגים נמצאים בחזית החוסן הלאומי, במיוחד בתקופות משבר כמו המלחמה האחרונה. הרפורמה הזו היא הכרה בתרומתם האדירה לחברה הישראלית ובצורך לשפר את תנאי העסקתם. אני מברך על ההסכם החשוב ומודה לשותפים שעמלו עליו".
יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד: "המלחמה חיזקה את הצורך בשירות פסיכולוגי ציבורי מקצועי, איכותי ונגיש לכל אזרח. ההסתדרות גאה להיות שותפה לרפורמה שתשנה את פני מערכת בריאות הנפש בישראל".
שר הבריאות, אוריאל בוסו: "מדובר בצעד משמעותי ביישום התוכנית הלאומית לבריאות הנפש. אנחנו פועלים להכפיל את מספר המטפלים בתחום, והרפורמה תסייע לנו בגיוס ושימור אנשי מקצוע מהשורה הראשונה".
מעבר להשפעה הישירה על שכר הפסיכולוגים, הרפורמה צפויה לשפר את מערכת בריאות הנפש בישראל, הנמצאת תחת לחץ כבד מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל". חיזוק המענה הפסיכולוגי במערכת הציבורית יאפשר להעניק שירותי טיפול טובים יותר לנפגעי טראומה, ילדים, נוער, חיילים משוחררים ואוכלוסיות נוספות הזקוקות לסיוע נפשי.
בנוסף, מערכת החינוך צפויה להרוויח מכך רבות. הפסיכולוגים החינוכיים ממלאים תפקיד מרכזי בהתמודדות הרגשית של תלמידים וצוותים חינוכיים – וההסכם החדש יהפוך את המקצוע לאטרקטיבי יותר, מה שיוביל לגידול במספר המטפלים בבתי הספר ובקהילה.
רפורמת הפסיכולוגים היא צעד משמעותי לשיפור מערכת בריאות הנפש הציבורית בישראל. העלאת השכר, יצירת אופק ניהולי ומקצועי ושיפור תנאי ההעסקה צפויים למשוך כוח אדם איכותי ולספק מענה טוב יותר לאזרחי ישראל. כעת, האתגר המרכזי יהיה ליישם את הרפורמה בפועל ולוודא כי היא תספק את התוצאות המיוחלות.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו