חדשות בארץ
מאות מפגינים צעדו הערב (שבת) לעבר מעון ראש הממשלה בירושלים, זאת לאחר עצרת שהתקיימה בכיכר ציון. מדובר באירוע חריג, שכן ברוב המקרים המחאות בבירה מסתיימות ללא תהלוכות נוספות. נראה כי הצעדה הפתיעה את המשטרה, שלא נפרסה בכוחות מתוגברים ברחוב עזה.
חלק מהמפגינים הצליחו לעבור את המחסום המשטרתי סמוך למעון ראש הממשלה, אך השוטרים השיבו במהירות את הסדר, הקימו מחדש את המחסום והרחיקו בכוח את מי שחדר לתוך האזור המאובטח. זמן קצר לאחר מכן, החלו השוטרים לדחוק לאחור את יתר הצועדים שהתקרבו למחסום.
המחאות התפשטו מעבר לירושלים – עשרות אלפים יצאו להפגין בתל אביב, אלפים נוספים השתתפו במחאות בחיפה ובערים נוספות ברחבי הארץ. המחאה מתרחשת על רקע שבוע סוער, שבמהלכו קרסה הפסקת האש בעזה והממשלה החליטה להדיח את ראש השב"כ, רונן בר.
בכיכר הבימה בתל אביב, יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד נשא נאום חריף שבו קרא למרד מיסים אם הממשלה תסרב לכבד את החלטות בג"ץ:
"אם הממשלה לא תפעל לפי הוראות בג"ץ – הציבור לא יישאר אדיש. אם הם לא מכבדים את שלטון החוק – אנחנו נפסיק לשלם מיסים. אין לגיטימציה לממשלה שמפרה את החוק."
בכיכר החטופים בתל אביב, דורון שטיינברכר – שבנו יונתן נחטף לעזה – הביע תסכול עמוק מהמצב:
"אני מלא זעם על מי שחושב שזה הגיוני לחזור ללחימה בזמן שהחטופים עדיין בעזה. לא הקשבתם לנו – המלחמה לא מחזירה את החטופים, היא רק מסכנת את חייהם."
גם בחיפה המחאה הייתה נוקבת. האלוף במיל' יאיר גולן פנה למפכ"ל המשטרה, קובי שבתאי, בדרישה לגלות אחריות:
"נאמנותך עומדת למבחן – אתה לא יכול להסתתר מאחורי פקודות. זה הרגע שבו תצטרך להחליט אם אתה פועל למען הממשלה או למען מדינת ישראל."
ציר איילון בתל אביב נחסם למשך זמן קצר בעקבות צעדת מחאה סוערת. במהלך העימותים עם כוחות המשטרה נעצרו שלושה מפגינים, אך בסופו של דבר הציר נפתח מחדש לתנועה.
מוקדם יותר היום התקיימה עצרת נוספת בצומת שער הנגב, שבה השתתפו מאות בני אדם בדרישה להחזרת החטופים. מנדי דמארי, אמה של אמילי דמארי – שנחטפה בעזה ושוחררה – שיתפה את סיפורה האישי הקשה:
"אמילי שלי חזרה – אבל היא חזרה אחרת. היא איבדה שתי אצבעות, ועל גופה נותרו צלקות שמזכירות לה מדי יום את הסיוט שעברה בשבי חמאס," אמרה דמארי בקול שבור.
"החוסן שלה נותן לכולנו תקווה – אבל היא לא תהיה שלמה עד שכל החטופים, כולל גלי וזיו, יחזרו הביתה."
דמארי סיפרה גם על מה שעברה בתה במהלך השבי:
"אמילי סיפרה לי על הרגעים שבהם כמעט נהרגה מהפצצות של צה"ל, על הימים שבהם הייתה רעבה כשהאספקה הפסיקה להגיע. האם באמת צריך להזכיר לאנשים בעולם שעדיין יש חטופים בעזה? חייבים לפעול לפני שיהיה מאוחר מדי."
ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הערב סרטון שבו הסביר את הרקע להחלטתו להדיח את ראש השב"כ, רונן בר – הדחה שהוקפאה זמנית על ידי בג"ץ. נתניהו אמר כי חוסר האמון שלו בבר החל בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר:
"אי האמון שלי בו התחיל כשלא העיר אותי ולא הזהיר אחרים מפני הטבח הנורא באותו בוקר. זה היה רגע מכונן מבחינתי."
נתניהו הסביר כי דרש מבר להגיש את ממצאי תחקיר השב"כ על המחדלים באוקטובר עד ה-15 בפברואר, אך בר ביקש הארכה נוספת – שבסופו של דבר ניתנה. אלא שב-27 בפברואר, היום שבו היה אמור להגיש את הדוח, היועצת המשפטית לממשלה הודיעה על פתיחת חקירה בפרשת קטאר:
"זה היה צירוף מקרים מדהים – שלא ניתן להתעלם ממנו. הייתי מוכן לקבל עיכוב, אבל הבנתי שמשהו עמוק השתבש."
גל המחאות והמתח הפוליטי סביב ההחלטה להדיח את ראש השב"כ, לצד דרישת משפחות החטופים לחדש את המאמצים להשבת יקיריהם, משקפים את הלחץ הגובר – הן בדרג המדיני והן ברחוב הישראלי. ההכרעה לגבי הרחבת המבצע הקרקעי בעזה צפויה לעמוד במוקד הדיונים בקבינט המדיני-ביטחוני בימים הקרובים.
כל ההתפתחויות – כאן באתר.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו