חדשות בעולם
המראות ממרכז מיאנמר קשים מנשוא: ילדים, נשים וזקנים מחולצים בידיים חשופות מבין הריסות – במדינה שקרסה, תרתי משמע. מספר ההרוגים ברעידת האדמה שפקדה את המדינה זינק אחר הצהריים (שבת) ל־1,644, והמספרים ממשיכים לעלות ככל שכוחות ההצלה מצליחים לחדור לעוד ועוד אזורים מוכי אסון. מעל ל־3,400 בני אדם נפצעו, ולפחות 139 נוספים מוגדרים כנעדרים – אך ההערכות הן שמדובר רק בקצה הקרחון.
רעש האדמה – בעוצמה 7.7 – היכה כ־10 קילומטרים מתחת לקרקע סמוך למנדליי, העיר השנייה בגודלה במדינה, והיה החזק ביותר שחוותה מיאנמר זה מאה שנה.
הטלטלה שהכתה במיאנמר לא הגיעה אל מדינה יציבה. להיפך. החונטה הצבאית ששולטת במדינה מאז ההפיכה ב־2021 ממשיכה לנהל מלחמת אזרחים מול מיליציות פרו-דמוקרטיות, ובאזורים מסוימים אף דווח כי גם לאחר רעידת האדמה – נמשכו תקיפות מהאוויר.
לפי נתוני השלטונות, לפחות 2,900 מבנים קרסו, לצד עשרות כבישים וגשרים. ההרס כה נרחב עד כי גופים הומניטריים מתקשים להגיע אל האזורים הפגועים ביותר, בשל תשתיות תחבורה מנותקות ומחסור חריף בציוד כבד.
אזרח ממנדליי אמר לרשת BBC: "איבדנו הכול. אין לנו שלטון – אין מי שיבוא לעזור".
לצד הקטסטרופה, מגיעות גם תמונות של תקווה: פיי לאיי קאינג, צעירה בת 30, חולצה אתמול בשלום אחרי ששהתה 30 שעות תחת ההריסות של בניין דירות שקרס במנדליי. בעלה, יה אונג, שתועד כשהוא מתפרץ בבכי, סיפר: "כבר לא חשבתי שאפגוש אותה שוב – זה נס".
אבל עבור רבים אחרים, התקווה הולכת ודועכת. הטאט מין או, צעיר בן 25, שסייע בחיפושים אחר סבתו ודודיו שקרסו עמם תחת קיר שקרס – נשבר. "אני כבר לא בטוח אם הם חיים", אמר. "אחרי כל כך הרבה זמן... קשה להאמין".
עוצמת הרעש לא פסחה על מדינות האזור. בתאילנד השכנה, בעיר בנגקוק – מרחק כ־1,000 ק"מ ממוקד הרעש – קרס גורד שחקים בן 33 קומות שנמצא בבנייה. לפחות תשעה נהרגו, וכוחות החילוץ מעריכים כי כ־15 עובדים עדיין לכודים מתחת להריסות.
באופן דרמטי לא פחות, דיווחו שם היום על מקרה נדיר: אישה בשם קנת'ונג שאנמואנגשין, בת 36, נכנסה ללידה ברגע שבו החלה האדמה לרעוד. כשהמים ירדו והבית חולים החל להתפנות, היא פונתה בחירום דרך המדרגות – וילדה תחת ליווי חירום במיטת חוץ. בעלה לא הספיק להגיע.
סגן רה"מ התאילנדי, אנוטין צ'רנבירקול, הצהיר: "לא נחסוך שום משאב – נחלץ את כולם".
בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוחלט לשגר משלחת חילוץ ישראלית לסיוע בתאילנד. בראש המשלחת יעמוד אל"מ (מיל') יוסי פינטו, מפקד יחידת החילוץ הארצית, והיא תכלול 21 אנשי מקצוע מהתחום ההנדסי והמבצעי.
המשלחת צפויה לסייע בבניית תמונת מצב של אתר הקריסה, באמצעות סריקות מודיעיניות והנדסיות, ולפעול – כלשון ההודעה – "עד לחילוץ הלכוד האחרון".
במיאנמר, שרויה תחת שלטון צבאי, אין גוף מתפקד שיכול לנהל את אחד האסונות החמורים בתולדות המדינה. תקשורת מקומית כמעט מושתקת, תשתיות הרוסות, והכאב האנושי עצום.
האו"ם קרא להזרמה מיידית של סיוע בינלאומי, ועם הגעת משלחות זרות ראשונות – נותר רק לקוות שמבעד לאבק, תחת ההריסות – עדיין יש ניצולים שמחכים ליד שתושיט אליהם מבעד לבלוקים.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו