ביטחוני
מתוך הצללים, לבושים כאזרחים פשוטים, מחבלי חמאס מנסים להיעלם מהרדאר. ברצועת עזה, המציאות הביטחונית מתוחה מתמיד, אך השקט היחסי לעיתים – מטעה. ישראל לא מפסיקה לעקוב, והעיניים פקוחות: לא רק לאיום הבא, אלא גם למטרות עבר שטרם הוסדר עימן החשבון.
על פי גורמים ביטחוניים, לאחר חודשים של תקיפות אוויריות ומבצעי סיכול, בכירי חמאס ופעיליו המרכזיים שינו טקטיקה. רבים מהם פשטו מדים, לבשו בגדים אזרחיים, וירדו למחתרת בתוך הרחוב העזתי. הם נמנעים מהתכנסויות, לא מתקרבים למוקדים הומי אדם, ונזהרים במיוחד ממבטו הבלתי פוסק של השמיים – רחפנים ומל"טים שמלווים כל תנועה.
כוחות הביטחון הישראלים, ובמיוחד אנשי השב"כ, פועלים סביב השעון במטרה לאתר את אותם מחבלים שהיו מעורבים בטבח הרצחני של השביעי באוקטובר. המידע נאסף, מצליב, ועובר ישירות לגורמים המבצעיים בשטח. גורם ביטחוני מסביר: "מי שמוציא את הראש – מחוסל. אנחנו לא שוכחים, ולא סולחים".
יחד עם זאת, בישראל בוחנים מקרוב גם את המצב ההומניטרי ברצועה. המעקב נועד לא רק לשם מודיעין טקטי, אלא גם כדי להבין את הלך הרוח בציבור העזתי, ובעיקר – מתי יגיע הרגע שבו התסכול יופנה כלפי שלטון הטרור עצמו.
לפי הערכות, בתוך שבועות עשויים מחסני המזון ברצועה להתרוקן, ומחירים של מוצרי יסוד מזנקים כבר כעת. ברקע נשמעת דאגה בקרב גורמי ביטחון, שמתריעים מהתנהלות מכוונת מצד חמאס לקראת הפעלת "קמפיין הרעבה" – אסטרטגיה מתוכננת, שבמסגרתה יוצגו תמונות של רעב ומחסור כבד, בניסיון ללחוץ על דעת הקהל העולמית שתאשים את ישראל.
גורמים מדיניים מבהירים כי גם אם ארצות הברית מגבה את מדיניות הלחץ והמצור, הקולות שיישמעו מאירופה, מצרים וקטאר – כמו גם ממדינות האזור איתן ישראל מקיימת שיתופי פעולה – עלולים להפעיל לחץ מדיני משמעותי.
במערכת הביטחון רואים תסריט נוסף: ככל שהמחסור יחריף, הציבור בעזה עלול לצאת לרחובות – הפגנות שיכווננו הפעם כלפי חמאס. אם זה יקרה, אומרים גורמים ישראלים, חמאס עשוי לנסות ולמנוע את ההתקוממות על ידי פתיחה מחודשת של המו"מ לשחרור חטופים – מתוך מטרה אחת: להחזיר את המעברים לפעולה ולאפשר כניסת סחורות לרצועה.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו