חדשות בארץ
המשטרה עדכנה הבוקר (שני) על מעצרם של שני חשודים בפרשת "קטאר-גייט" – יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואלי פלדשטיין, הדובר לשעבר בלשכתו. במקביל, אישרה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה את זימונו של נתניהו לעדות בפרשה, מה שמוביל לסיום מוקדם של הדיון במשפטו, שכן הוא צפוי למסור את עדותו היום.
החשדות נגד אוריך ופלדשטיין הם חמורים וכוללים מגע עם סוכן זר, שוחד, הפרת אמונים ועבירות מס. גורמים במשטרה מסרו כי בימים האחרונים התחזקו העדויות והראיות בפרשה, ומציינים כי החוקרים הצליחו לבסס חשדות משמעותיים. מעצרם של השניים עשוי להימשך, והמשטרה צפויה לבקש להאריך את מעצרם.
לפי החשדות, פלדשטיין יצר קשר עם ג'יי פוטליק, לוביסט למען קטאר, באמצעות איש עסקים שזוהה כמתווך. במקביל, אוריך, שממונה על הדוברות בלשכת ראש הממשלה, חשוד כי היה מודע לפעילות זו. בנוסף, קיימת חשדנות לגבי קשרים עם עיתונאים, שלדברי המשטרה, יתבקשו להעביר מסרים שקשורים לקטאר.
נתניהו, שנזמן לעדות אך לא בחקירה, צפוי למסור גרסה שתשפוך אור על העניין, מבלי שהוא עצמו חשוד בעבירה כלשהי. עם זאת, אם יימצא צורך, החוקרים יוכלו להודיע לו על חקירה באזהרה ולחקר אותו מחדש. יש לציין כי מדובר בהתפתחות מפתיעה לאור העובדה שמדובר בנחקר במשפטו של ראש הממשלה.
כחלק מהליך החקירה, שוחררו אוריך ופלדשטיין לפני כשבועיים, אך פלדשטיין שוהה כיום במעצר בית בעקבות מעורבותו בפרשה נפרדת, שקשורה למסמכים סודיים.
החקירה נבעה מהקלטות שפורסמו בהן נשמע איש העסקים גיל בירגר מעיד על תשלום שנעשה על ידי פוטליק לפלדשטיין. לאחר מכן, החלה חקירה שכללה חילוקי דעות בין עורכי הדין של שני החשודים. פלדשטיין טוען כי התשלום היה סידור מטעם גורמים בלשכת ראש הממשלה, בעוד אוריך מכחיש כל קשר.
לאור התפתחויות אלה, עורך הדין עמית חדד, שמייצג את נתניהו, עזב את דיון עדותו, כשהסביר כי מדובר בעניין דחוף.
הקשר בין פלדשטיין לפוטליק נוצר כאשר האחרון חיפש איש יחסי ציבור עם קשרים טובים, כדי להעביר מסרים חיוביים על קטאר בישראל. פוטליק, שנפגש עם פלדשטיין, לא היה מודע לכך שהוא היה מועסק בלשכת ראש הממשלה, וההתקשרות עמו נמשכה מספר חודשים, עד שנפסקה לאחר שהחלה התסבכותו של פלדשטיין.
בעקבות ההתפתחויות, נתניהו שיתף את עוקביו ברשתות החברתיות, כאשר הצהיר על "פייק ניוז" הנוגע לחקירה, והביע תמיכתו בחוזק הימין. הציוץ נמחק אך הועלה מחדש על ידי נתניהו עצמו.
בתגובה שהועברה מטעם מקורבים לחשודים, נמסר כי "מדובר בפרשיה שאין בה ממש, שהחלה מהדלפות שקריות לתקשורת ושזוהמה כבר בשלביה הראשונים. הניסיון להציג כאילו קיים סכסוך פנימי בין המעורבים הוא ניסיון שקוף ומגמתי, שנועד לייצר ספין תקשורתי תוך שיבוש הליך החקירה התקין".
פרשת קטארגייט צפויה להוסיף נדבך נוסף למתיחות הציבורית סביב מערכות שלטון החוק, כאשר בציבור הימני יש כבר מי שמרימים גבה – האם מדובר בחקירה עניינית או בעוד ניסיון לערער את אמון הציבור בממשל נבחר?
המשך החקירה יתברר ככל שיותר פרטים יוסרו מהצנזורה, ובינתיים – הציבור נדרש לאיפוק וסבלנות. כי גם בעניינים רגישים, האמת בסוף יוצאת לאור – ואין לך דבר העומד בפני האמת.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו