חדשות
ממשלת ישראל הודיעה הערב (שלישי) כי היא מבטלת את כל המכסים שהיו מוטלים עד כה על מוצרים המיובאים מארה"ב, שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל. החלטה זו, אשר אושרה על ידי ועדת הכספים וחתמה את הצו על ידי שר הכלכלה והתעשייה, ח"כ ניר ברקת, צפויה להכנס לתוקף בקרוב ולחולל שינוי משמעותי ביחסים הכלכליים בין המדינות ובתחום יוקר המחיה בישראל.
על פי נתוני משרד הכלכלה, מאז חתימת הסכם הסחר האסטרטגי (אס"ח) עם ארה"ב ב-1985, כ-99% מהמוצרים המיובאים מארה"ב פטורים כבר ממכסים. עם זאת, המהלך הנוכחי צפוי לשפוך אור חדש על מספר מצומצם של מוצרים בתחום המזון והחקלאות, שעד כה לא נהנו מהפטור המלא.
הפחתת המכסים צפויה להוביל להרחבת היבוא של מוצרי מזון ומוצרים חקלאיים מארה"ב, ובכך להקטין את יוקר המחיה. "הורדת המכסים תחזק את השוק הישראלי, תביא לגיוון המוצרים ותספק לצרכנים אפשרויות יותר רחבות במחירים תחרותיים", ציין שר האוצר, בצלאל סמוטריץ'.
"ישראל היא שותפה כלכלית חשובה של ארה"ב, והמהלך הזה לא רק חוסך בהוצאות המדינה, אלא גם מחזק את הקשרים האסטרטגיים עם אחת מהמעצמות הכלכליות הגדולות בעולם", אמר ראש הממשלה נתניהו. בנוסף להורדת המכסים, הממשלה צפויה להמשיך בקידום שיתופי פעולה כלכליים ושיווקיים בין המדינות.
על פי השר ניר ברקת, המהלך אינו פוגע בתוצרת המקומית. "אנחנו מחויבים לשמירה על התוצרת הישראלית ויצרני המזון המקומיים, ונדאג שהמהלך הזה יעזור גם להם לצמוח ולהתפתח, תוך שמירה על בריאות הכלכלה המקומית", אמר ברקת.
ההפחתה הצפויה במכסים עשויה להוביל לירידה במחירים של מזון ומוצרי חקלאות, דבר שיכול להקל על צרכנים בישראל. הצעד הזה, יחד עם קידום שיפורים בשוק המקומי, צפוי להצעיד את הכלכלה הישראלית קדימה.
המהלך נחשב לצעד נוסף בכיוון של פתיחת שווקים ושיפור יכולות היצוא של ישראל. הוא עשוי להוביל ליצירת הזדמנויות כלכליות חדשות בין שתי המדינות ולחיזוק הקשרים ההולכים ומתרקמים, לא רק בתחומי הסחר, אלא גם בתחומים נוספים כמו טכנולוגיה, ביטחונית ומדינית.
ימים אחרונים - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו