רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

נתניהו בבודפשט: ביקור ראשון מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל
(צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

חדשות בארץ

נתניהו בבודפשט: ביקור ראשון מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל

ראש הממשלה ייפגש עם ראש ממשלת הונגריה, מהתומכים הבודדים של ישראל בזירה האירופית

עמית רוזנברג
הוספת תגובה
00:00
03:33
האזינו לכתבה 3 דקות
colbass.com
נתניהו בבודפשט: ביקור ראשון מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל
(צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
אא

ראש הממשלה בנימין נתניהו נחת הלילה לביקור מדיני ראשון בבודפשט בירת הונגריה, מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" ובעיצומו של עימות צבאי מתמשך בעזה. מדובר בביקור בעל משקל מיוחד, לא רק בשל ההקשר הביטחוני והמדיני – אלא גם על רקע ההליכים הבינלאומיים המתנהלים נגדו בהאג, שברקע להם פורסם לאחרונה צו מעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי.

במסגרת הביקור צפוי נתניהו להיפגש עם נשיא הונגריה ועם מקבילו, ראש הממשלה ויקטור אורבן – מהמנהיגים הידידותיים ביותר לישראל בזירה האירופאית. בהמשך, תתקיים גם ארוחת ערב מדינית ורשמית בהשתתפות נתניהו ורעייתו שרה, כאורחי הכבוד של ראש ממשלת הונגריה.

אתמול, עוד בטרם יצא לדרכו, קיבל נתניהו מתנה סמלית מהרב דוד נחשון, יו"ר ניידות חב"ד ו"צבאות השם": מצות שמורות לחג הפסח וספר תהילים אישי, שהונח בעבר על שולחנו של הרבי מליובאוויטש, עם הקדשה: "ה' ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם". מבחינת נתניהו, מדובר בסמל חיזוק אישי בתקופה סוערת מבחינה ביטחונית, פוליטית ומשפטית.

לו"ז הביקור כולל שורת אירועים מדיניים והצהרות פומביות, בהן פגישה עם הנשיא ההונגרי, פגישה מורחבת עם ראש הממשלה אורבן, טקס קבלת פנים וארוחת ערב חגיגית. חלק מהאירועים פתוחים לתקשורת, ואילו אחרים מוגבלים לצילומי צוותים רשמיים בלבד – על רקע הרגישות הרבה סביב המגעים המדיניים שמתנהלים מאחורי הקלעים.

לביקורו של נתניהו בהונגריה מתווספת גם שכבת עומק מדינית רבת חשיבות: הונגריה נחשבת לאחת המדינות היחידות באירופה שנותנות גיבוי מדיני כמעט בלתי מסויג לישראל, במיוחד בתקופה שבה מדינות מערביות אחרות – בהן צרפת, אירלנד וספרד – נוקטות עמדה ביקורתית ואף תומכות בדרישות ללחץ בינלאומי על ישראל.

בהצהרה שמסר אתמול נתניהו לקראת היציאה לביקור, חזר והדגיש את הישגי צה"ל ברצועת עזה – ובפרט את תפיסת "ציר מורג", שמכונה כעת בלשונו "ציר פילדלפי נוסף". לדבריו, ישראל "מוסיפה לחץ צעד אחר צעד כדי להשיב את החטופים", תוך תפיסת שטחים אסטרטגיים ופגיעה בתשתיות חמאס.

"אנחנו כעת בותרים את הרצועה", אמר, "תופסים עמדות, מכים במחבלים, הורסים תשתיות – והלחץ ימשיך לעלות. ככל שלא יוחזרו החטופים – הלחץ ימשיך ויגבר".

הביקור בבודפשט, גם אם מוגדר רשמית כ"ביקור מדיני", הוא לא פחות מרגע מבחן דיפלומטי. בעיצומה של מערכה צבאית, עם עננה בינלאומית מתהדקת, ועל רקע משבר מתמשך ביחסי ישראל–אירופה, נתניהו בוחר להגיע למעוז התמיכה של אורבן – בתקווה לגייס עוד לגיטימציה, וגם, אולי, כדי לשדר מסר: ישראל לא מבודדת.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אורות אליהו עם הרב אליהו רוסתמי
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב