חדשות בעולם
This is a modal window.
מאות נוסעים על ספינת הקרוז Ocean Explorer נקלעו בסוף השבוע האחרון לתוך סערה חסרת תקדים בדרכם חזרה מאנטרקטיקה – סערה שהביאה איתה גלים בגובה של כ-12 מטרים, טלטולים קיצוניים ויומיים של חרדה וחוסר ודאות בלב הים הפתוח.
הספינה, שנחשבת לאחת מאוניות הקרוז המתקדמות והיציבות מסוגה, הייתה בדרכה חזרה מנקודת הקוטב הדרומי לעבר דרום אמריקה – אך נלכדה באזור הידוע לשמצה כ"מסדרון דרייק", שבו נפגשים זרמים חזקים משלושה אוקיינוסים, ויוצרים תנאים קיצוניים שמכונים בקרב ימאים ותיקים בשם הציורי "מכונת כביסה".
הסערה – שנמשכה קרוב ל-48 שעות ללא הפוגה – הפכה את המסע השקט למסע הישרדות לא פשוט. "תדמיינו רכבת הרים שמתפקדת ללא הפסקה במשך יומיים – רק שהיא לא בפארק, אלא בלב ים", כתבה אחת הנוסעות ברשתות החברתיות. נוסעים אחרים סיפרו על תחושת אובדן שליטה, הקאות בלתי פוסקות ופחד אמיתי לחייהם. "הייתי בטוח שאני חי את הסצנה האחרונה מה'טיטניק'", הודה אחד מהם.
בחברת ההפלגות המפעילה את Ocean Explorer הבהירו כי לא נשקפה סכנה ממשית לחיי הנוסעים או לצוות. "מדובר באונייה שתוכננה לעמוד בתנאים קשים במיוחד. צוות ההפעלה התנהל במקצועיות לאורך כל האירוע", נמסר. ואכן, אף נוסע לא נפגע פיזית – אך לא מעטים דיווחו על טראומה של ממש.
מומחים למטאורולוגיה ימית מסבירים כי אזור זה נחשב לאחד המאתגרים בעולם עבור שיט מסחרי. "השילוב בין רוחות דרום-מערביות חזקות, זרמים קרים ואין-ספור הפרשי לחצים – מייצר מערבולות ימיות שיכולות להפוך כל שיט להרפתקה לא צפויה", אמר מומחה לחיזוי ימי מבואנוס איירס.
זו אינה הפעם הראשונה שספינה נתקלת בתנאים כאלה באזור. בשנת 2022, סערה דומה גרמה לגל עוצמתי לפגוע באוניית תענוגות באותו האזור, מה שהוביל לפגיעה ישירה בחלונות הסיפון – ולמותו של נוסע בן 62. מאז, הוחמרו נהלי הבטיחות, אך הטבע – כך מסתבר – ממשיך להזכיר מי באמת שולט בים.
ולמרות שלא הייתה סכנה קיומית ממשית – החוויה הנפשית עשתה את שלה. "זו הפעם האחרונה שלי על אונייה", סיכם אחד הנוסעים. "גם אם יציעו לי הפלגה חינם – אני מעדיף לטוס. או פשוט להישאר בבית".
This is a modal window.
ימים אחרונים - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו