חדשות בעולם
סערה משפטית-פוליטית בארצות הברית: ארז ראובני, תובע בכיר במשרד המשפטים האמריקני, פוטר מתפקידו לאחר תקרית מביכה בבית משפט פדרלי. על פי הודעת משרד המשפטים, הפיטורים בוצעו בשל "אי עמידה בסטנדרטים המקצועיים הנדרשים לייצוג עמדת הממשל".
האירוע התרחש בדיון שהתקיים ביום שישי האחרון בבית המשפט הפדרלי בעיר גרינבלט, מרילנד. במהלך הדיון נדון מעמדו של מהגר בלתי חוקי בשם קילמר אברגו גרסיה. השופטת פאולה שיניס נדרשה להכריע אם קיימת עילה חוקית להרחיק את המהגר מארצות הברית, אך תגובתו של ראובני במהלך הדיון הפתיעה את הנוכחים.
במקום להציג טיעונים משפטיים התומכים בגירוש, אמר ראובני לשופטת כי "העובדות מובנות, אך לא היה צורך בגירושו של אברגו". בהמשך, כאשר נשאל אם קיים צו גירוש בתוקף, השיב כי אינו מוצא שום אסמכתא לכך במסמכים שהוגשו. בהמשך נשאל גם מדוע המדינה אינה משיבה את המהגר לארצות הברית, והשיב כי שאל שאלה דומה לממונים עליו אך לא קיבל תשובה.
התנהלות זו עוררה תמיהה ואף כעס בקרב הדרגים הגבוהים במשרד המשפטים. התובעת הכללית, פאם בונדי, לא הותירה מקום לספק: "בהנחייתי, כל עורך דין המייצג את משרד המשפטים חייב להגן באופן מלא על עמדת הממשל. אי ציות להנחיה זו יגרור השלכות מיידיות", הצהירה.
המקרה כולו נוגע למהגר מוונצואלה, שהובא לארצות הברית בגיל 16, נישא לאזרחית אמריקנית והיה זכאי, לכאורה, למעמד חוקי. עם זאת, שמו שובץ ברשימת גירוש של חברי כנופיות, ככל הנראה בעקבות טעות מנהלית. הוא נשלח בטעות בטיסה שכללה גירוש עבריינים לאל סלבדור, מה שהצית את הדיון המשפטי החריג.
הפיטורים של ראובני אינם רק צעד משמעתי, אלא גם איתות ברור מממשל טראמפ כי כל חריגה מקו המדיניות – בפרט בסוגיות הגירה – תיענה ביד קשה. פרשנים פוליטיים מעריכים כי הממשל מנסה להעביר מסר חד לקראת בחירות קרבות, במטרה להוכיח משילות ונחישות אל מול מערכת משפט הנתפסת לעיתים כליברלית מדי.