ביטחוני
בצל הסערה הציבורית והפוליטית שמתרחשת סביב פרשת קטר-גייט, מצטרף כעת שם נוסף לרשימת הנחקרים: דוד סאיג, איש עסקים מוכר ובעל רקע ביטחוני, שנחקר על-ידי היחידה הארצית לחקירות פשיעה חמורה וביטחונית להב 433.
הפרשה, שזוכה לכינוי "קטר-גייט", עוסקת בקשרים אפשריים שנרקמו בין יועצי ראש הממשלה לבין אנשי ממשל ודמויות מפתח במדינת קטאר, תוך שימוש באנשי עסקים כמתווכים אפשריים.
דוד סאיג עומד בראש חברת ייעוץ בינלאומית העוסקת בקשרים עם מדינות המפרץ, ובפרט עם קטאר, ונחשב לדמות בעלת השפעה וניסיון רב בזירה הגלובלית. במשך השנים היה מעורב במיזמים כלכליים רבי היקף, ולא פעם פעל מול גורמים מדיניים מהמזרח התיכון.
בחקירה שהתנהלה לאחרונה, נבדק חשד שלפיו שימש סאיג מתווך בין דמויות מפתח בקטאר לבין יועציו המדיניים של ראש הממשלה בנימין נתניהו – יונתן אוריך וישראל איינהורן. הטלפון הנייד של סאיג הוחרם על-ידי החוקרים, והם בוחנים כעת את קשריו עם אישים נוספים, בהם הלוביסט ג'יי פוטליק, המזוהה עם קטאר, ואיש העסקים גיל בירגר.
ביום שישי האחרון, התקיים דיון בבית המשפט בנוגע להארכת מעצרם של המעורבים בפרשת קטר-גייט. בסיום הדיון הוחלט להאריך את מעצרו של אוריך עד יום שני, בעוד החשוד פלדשטיין שוחרר למעצר בית.
עו"ד עמית חדד, פרקליטו של אוריך, טען במהלך הדיון כי מרשו איבד את ההכרה במהלך אחת החקירות – טענה שעוררה סערה והעלתה שאלות לגבי תנאי החקירה ושיטות החקירה הננקטות בתיק.
במקביל, זומנו גם עיתונאים בכירים למתן עדות בחשד שקיבלו תדרוכים שנועדו לשרת את תדמיתה של קטאר בקרב הציבור בישראל. בין העדים – הכתב הצבאי ניר דבורי (חדשות 12), והכתבת המדינית שירית אביטן-כהן (ישראל היום).
סאיג עצמו, באמצעות פרקליטו עו"ד אורי בן אשר, מסר כי "מדובר באזרח שומר חוק, איש עסקים ותיק ומוערך, שאין לו כל קשר לחשדות הנחקרים. אנו סמוכים ובטוחים כי החקירה תסתיים בלא כל ממצא נגדו".
פרשת קטר-גייט מוסיפה נדבך נוסף לקשרים המסובכים שבין עולם העסקים, הממשל והתקשורת, בעיקר כאשר מדובר במדינה כמו קטאר – המעורבת בזירה הפלסטינית, התקשורתית והמדינית כאחת. אם יתברר כי הייתה כאן פרשת השפעה רחבת היקף – ייתכן שמדובר באחת הפרשות המשמעותיות ביותר שנחקרו בשנים האחרונות במדינת ישראל.