רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

האם רכישת מטוסים מארה"ב תבטל את גזירתו הכלכלית של טראמפ?
מטוס אל על לקראת נחיתה בנתב"ג. (צילום: יוסי אלוני, פלאש 90)

חדשות

האם רכישת מטוסים מארה"ב תבטל את גזירתו הכלכלית של טראמפ?

בממשלת ישראל מבקשים להקדים את עסקת רכישת מטוסי בואינג עם אל על, כדי לאותת לממשל טראמפ על מחויבות כלכלית ולהפחית את מכסי היבוא. אל על, בתגובה, ציננה את ההתלהבות

מאיר פרץ
הוספת תגובה
האם רכישת מטוסים מארה"ב תבטל את גזירתו הכלכלית של טראמפ?
מטוס אל על לקראת נחיתה בנתב"ג. (צילום: יוסי אלוני, פלאש 90)
אא

ממשלת ישראל מחפשת פתרונות יצירתיים לנוכח החלטת נשיא ארה"ב טראמפ להטיל מכסי יבוא בשיעור של 17% על מוצרים ישראליים, וניסיונה לבטל את רוע הגזירה הזו. אחת ההצעות שעלו לאחרונה במסגרת פגישות בדרג גבוה, ופורסמה היום (שלישי) באתר "ווינט", היא הקדמה של עסקת הענק בין חברת התעופה הישראלית "אל על" ליצרנית המטוסים האמריקנית "בואינג" – עסקה בהיקף של מיליארדי דולרים.

המהלך, שמטרתו לצמצם את הגירעון המסחרי מול ארצות הברית, הוצג בדיונים שהתקיימו במסגרת משלחת ישראלית רשמית לוושינגטון. במסגרת השיחות, פנו נציגים ישראלים למנכ"לית אל על, דינה בן טל גננסיה, ובחנו אפשרות להקדים את לוח האספקות של המטוסים.

עם זאת, גורמים בענף התעופה מזהירים כי תהליך ייצור מטוסי נוסעים הוא ממושך ומורכב, והקדמת האספקה עשויה להיתקל בקשיים לוגיסטיים מצד בואינג. גם באל על הבהירו בתגובה רשמית: "אל על חתמה על הסכמי רכישת מטוסים בהיקף של מיליארדי דולרים בהתאם ללוחות הזמנים שסוכמו מראש בין הצדדים".

ההצעה מצטרפת לרעיונות נוספים שנבחנו בימים האחרונים, כמו הגברת הייבוא של רכבים חשמליים אמריקנים על חשבון יצרנים סינים, והרחבת הרכש הביטחוני מארצות הברית – צעד שעשוי לבוא על חשבון התעשייה המקומית.

יש לציין כי ביוני 2024 הכריזה אל על על החלטתה לבחור בבואינג לספקת צי המטוסים העתידי שלה – תוך נטישת האפשרות לרכוש ממקבילתה האירופית, איירבוס. על פי ההסכם שנחתם, אל על תרכוש ותחכור מטוסי נוסעים שיסופקו בהדרגה החל משנת 2027.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: ומתוק האור עם הרב שלמה לוינשטיין
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב