בריאות
ארגוני הבריאות בארץ ובעולם ממליצים על צריכה קבועה של שמן זית איכותי, כחלק מתזונה ים תיכונית בריאה.
למה זה קורה? הנה כמה סיבות:
1. שמן הזית הוכח כמפחית סיכון לחמצון של שומנים בזרם הדם. הוא מצמצם את הסיכון למחלות לב וכלי דם. שמן הזית ומרכיביו, כגון החומצה האולאית, תורמים להפחתת רמות לחץ הדם.
2. תורם להפחתת הסיכון לסרטן- מחקרים מצביעים על כך שבארצות כמו יוון למשל, בהן שולטת התזונה הים תיכונית ושמן הזית הוא מקור השומן העיקרי, שכיחות הסרטן נמוכה יותר בהשוואה לארצות כמו צפון אירופה וצפון אמריקה.
3. תורם להפחתת הסיכון לסוכרת- מחקרים מצביעים על קשר בין צריכת תזונה ים-תיכונית לבין שכיחות נמוכה יותר של סוכרת. במחקרים שנעשו הן בקרב נבדקים בריאים והן בקרב נבדקים שלוקים בסוכרת מסוג 2, נמצא שיפור בחילוף החומרים של הגלוקוז בעקבות תזונה ים-תיכונית העשירה בשמן זית.
4. תורם לתחושת שובע- מחקרים שנערכו מצביעים על קשר אפשרי בין תזונה העשירה בחומצות שומן חד-בלתי-רוויות לבין שיעורים נמוכים יותר של השמנת יתר. נמצאה גם השפעה מיטיבה של שמן הזית על תחושת השובע.
5. תורם לתפקוד המוח- תפקוד קוגניטיבי משופר הוא מאפיין מוכר של תזונה ים-תיכונית ויתכן מאוד שלצריכת שמן הזית, העשיר בפוליפנולים (פיטוכימיקלים בעלי תכונות נוגדות חמצון), יש השפעה גם בנושא זה.
6. תורם לבריאות העצם - צריכת שמן זית עשויה לתרום גם לבריאות העצם. נמצא קשר בין צריכת שמן זית לבין צפיפות העצם ולחוזקה.
מעלת הזית: סגולות מעולות לרפואה ולפיריון - הרב רביד נגר. צפו